Близък на Муса: Османлии създадоха Пазарджик!

Муса и муха не бил убивал, не проповядвал война
Обновена: 30 мар 2016 21:30 | 30 мар 2016 20:55,
47
Близък на Муса: Османлии създадоха Пазарджик!
Снимка: Dnes.bg

"Какво лошо са видели в Пазарджик от мюсюлманите в България? Защото кореняци тук са османлиите. Пазарджик е създаден от османлиите, а не от българи. И в Пазарджик е имало над 50 джамии навремето, които са разрушени с танкове", заяви пред Dnes.bg един от хората, дошли пред Съдебната палата в Пазарджик, за да защити обвинените в проповядване на радикален ислям.

При засилени мерки за сигурност и с протест на ВМРО се проведе делото срещу 14 души, обвинени в разпространяване на радикален ислям в Окръжния съд в Пазарджик. Държавното обвинение прочете обвинителен акт от 150 страници, в който подробно са описани действията на подсъдимите. Магистратите  пуснаха на свобода единствената жена, задържана при акцията за проповядване на радикален ислям. Студентката Александрина Ангелова беше освободена под парична гаранция от 5000 лева заради влошено материално състояние.

В залата бяха всички 14 подсъдими, в това число и Ахмед Муса Ахмед. Ромският лидер от Пазарджик, който вече има присъда за налагане на джихад и насаждането на верска омраза, е сочен за ръководител на групата, която е разпространявала идеите на "Ислямска държава" в социалните мрежи. Съпругата му го защити.

"Това е най-голямата лъжа, той една муха не е убил. Лъжа е, че проповядва война", заяви Светла Димитрова.
Докато течеше съдебното заседание, се проведе протест на ВМРО.

"Безспорно Европа се намира в състояние на война, безспорно България е част от тази война и още по безспорно е, ако България има джихадизъм, той се намира в циганската махала на Пазарджик, затова няма никакво съмнение. Тези хора, част от тях вече са осъждани веднъж – ефективно. Признати са за виновни за това, което правят", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

"В световен мащаб, някой да успял да пресече терористична дейност? Тези хора не са вълшебници, нито прокуратурата разполага с такава възможност. Това, което се случва, се случва", обобщи прокурор Недялка Попова.
Разпитите на свидетели и вещи лица по мегаделото за радикален ислям продължават и в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 8 години
А аз си мислех че Хан Аспарух е създал Пазарджик .(Хан а не *кан* , както се опитаха да ни наложат от Турция)
4
52
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Прав е. османлиите създадоха пазарджик и по османско време българите живяха добре. Ако не бяха разни подстрекатели "революционери" и досега щяхме да си живеем добре в рамките на модерна Турция. Руско-турската война беше грешка на историята.
3
4
 
19
 
! Отговори
PD преди 8 години
Османлии са се наричали само определени прослойки в административно военния апарат на империя, самоопределила себе си като отоманска доста по късно. Нито османци, нито отоманци са народ. Както народ не са и визанатийци и ромей. Та кой е създал Пазарджик ?
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са думи на хора с промити мозъци.Кога в пазарджик е имало 50 джамии?Преди 400 години.Е може би ,но не сме 17 век колкото и да им се иска на такива като тия.То само като ги погледне човек му става ясно всичко- това са си чиста проба бг талибани,фенове на ония *** от ИД. Защо в САЩ няма тероризъм?Или в Япония?Тероризъм има в евролиберастките държави където на такива като тия им дават условни присъди.Като почнат да ги гърмят и нещата се оправят много бързо.Иначе ги правят герои-мъченици.
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време за такива имаше военен съд , който издаваше само три присъди:15 години затвор.20 години затвор.Смърт чрез разстрел.