Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик

Продуктът е дело на проф. Христо Мермерски
Обновена: 2 апр 2016 10:01 | 2 апр 2016 09:46,
61
Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик
Снимка: архив, Булфото

Проф. Христо Мермерски е създал заедно със сина си д-р Йонко Мермерски съвсем ново кисело мляко, което за разлика от познатото ни класическо мляко съдържа шест бактерии, плюс един пребиотик.

Идеята за създаването на млякото е от десет години, разказва "Новинар".

Повечето произвеждани кисели млека съдържат само две бактерии, а новото, което ще се казва йогурт, ще има цял коктейл от бактерии и пробиотик. Така продуктът ще има нови хранителни и лечебни свойства.

По думите му хранителните и здравословни свойства на всичките шест бактерии са изследвани и доказани, а освен това са потвърдени от СЗО, ФАО към ООН и Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Предвижда се продуктът да бъде в още три варианта на основата на млякото. Единият са капсули, които могат да се използват и за заквасване на мляко в домашни условия, но задължително при температура от 42 градуса. Другите два са айрян и кисело мляко с мед, което да е предназначено в голяма степен и за консумация от деца. Според проф. Мермерски вкусът ще бъде като на обикновеното кисело мляко, но малко по-сладък, а бактериите ще остават витални за период от 20 дни и млякото ще запазва вкуса си.

"В понеделник новото мляко ще тръгне като масово производство", уточни още проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
8
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Мляко от тоя дърт гнусен агент, дето е крал чертежи на комбайни от Англия , заслужили ченге ? Не, мерси!
9
2
 
11
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
Кравата дали знае, че се гаврят с млякото и...
8
3
 
5
 
! Отговори
уплашен преди 8 години
И това ще го побългарят...удриииииии!!!!
7
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЛАБОРАТОРНИ ИЗМИСЛИЦИ----КАКВО МУ Е ХУБАВОТО ИСТИНСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО Е----ОТ МЛЯКО ОСТАНАЛИТЕ МЛЕКА СА КАТО И МНОГОТО ВИДОВЕ ХЛЯБ ПРЕДИ 1989 КОГАТО ОТИВАХ ЗА ХЛЯБ И ДОКАТО СЕ ВЬРНА ОТ 3 СА ОСТАНАЛИ 2 А НА ТРЕТИЯ КРАЙШНИКА ЛИПСВАШЕ---НС СЕ ИЗДЬРЖАШЕ НА АРОМАТА НА МЕКИЯ И ВКУСЕН ХЛЯБ СЕГААААА
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете коя е марката, за да правим информиран избор - нежелая да ми пробутват генно модифицирани аналози разработени в лабораторна среда сметоди на генното инжинерство. Много моля редакцията да не ни подвежда с думите Кисело Млако, защото има си стандарт и там е описано какво е Кисело Мляко, това е лабораторен продукт, който до колкото си спомням има название - имитиращ продукт и така и трябва да се продава в търговската мрежа. А иначе ако искат и косъм от мамут да сложат, това не е кисело мляко
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера за тия количества млека по магазините, безброй видове и пресни, и кисели откъде толкова мляко в тая държава? То няма толкова крави, бе...
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето млека дори нямат въпросните две бактерии. А това измислено "йогурт" май се подхвана именно от компаниите, които правят какво ли не, само не и мляко. Този Мермерски е нон-стоп в Господарите, заради постоянните си простотии и изкукалите му зрители.
3
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
но не казва цената там е разковничето
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"новото, което ще се казва йогурт,"До тук бях! А не може ли да е кисло мляко от мляко без добавки, както винаги са го правили по тия земи?
1
4
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 8 години
Щом киселото млеко е 'продукт ' зарежи тая работа!Килелото млеко требе да е еденье!!