80-годишен дядо хвърли през балкона 22 бона

Ало апашите измамили дядото с два сценария
5 апр 2016 11:07,
35
80-годишен дядо хвърли през балкона 22 бона
Снимка: Getty images

Телефонни измамници са прибрали 22 000 лв. от 80-годишен от Кърджали, съобщиха от полицията в града.

Използвани са два сценария. Първо се обадил мъж, който поискал пари за лечението на дъщерята на възрастния мъж, като съобщил, че върху нея е паднал електрически стълб и тя е обгоряла.

Последвало второ позвъняване от представил се като полицейски инспектор. Той обяснил на възрастния човек, че е жертва на телефонна измама и полицията работи по залавянето на мошениците. За целта трябвало да бъдат предадени пари, за да се осъществи операцията по задържането.

От жилището си кърджалиецът хвърлил пакет с 22 000 лв. След като се свързал с дъщеря си, бил подаден сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство и се издирват се измамниците.

Още четирима граждани са се обадили вчера, за да съобщят, че са били атакувани по телефона, но никой от тях не е влязъл в договорки и не е предал пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: кърджалиало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
щщд преди 8 години
И какво? Има ли поне един измамник,на който поне един зъб да са избили? Иначе е ясно,че няма кой да го осъди. Когато някой от тях бъде запален жив ще повярвам,че нещастната ни Родина има бъдеще.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имал бол пари-дал.
27
4
 
2
 
! Отговори
ъъъъ преди 8 години
откъде ги имат тези пачки? те със стотачки ли се бършат, аз защо не отида в някоя автокъща и ей, така да се измамя и да хвърля някви 20 бона и да отпраша с *** газ:))
26
1
 
11
 
! Отговори
Внимание! преди 8 години
Хора, имате родители и вие. Положението наистина е страшно. Тези хора злоупотребяват с родителите ни. Направо ги зомбират. Може да пишете каквото си искате и да коментирате, но най-добре проведете нормален разговор с родителите си и им обяснете, че първо трябва да се обаждат на вас преди да правят каквото и да било. Въпроса не е само в загубените пари. Измамения човек се чувства засрамен и обиден и това може да му съкрати значително живота. Бъдете мили и разбиращи и махнете телефоните на БТК.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се извъдихте такива защитници, а обяснете колко мозък се иска да се съберат 22 бона и да се дадат на 80-годишен пенсионер да ги къта? Раздавате го големи моралисти по сайтовете, но съм сигурен, че в живота сте същите пресметливи бетухи. Аман от лицемери.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повечето коментирали показват колко са злобни болшинството от българите. Лош материал. ***..
23
7
 
7
 
! Отговори
д преди 8 години
половината от парите са на внука му, познати са ми хората, а тея дето плюят с такава злоба, всичко се връща, я с болест, я с инцидент, стойте и чакайте злобари долни, лоши хора ейй
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са виновни възрастните хора. Нито са глупави, нито са изкуфели. Те просто обичат, самотни са и се страхуват за живота на близките си повече, отколкото за собствения си живот.За това и живеят скромно и пазят бели пари за черни дни...В гадно време живеем.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те младите дават и по повече на измамниците, но после си траят - срам ги е, и ние не научаваме колко много млади хора са измамени по подобен начин.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземат да легализират този тип обаждания и да пуснат служители на данъчното да звънят. Като гледам пенсионерите как раздават пари, за нула време ще се напълни хазната, че ще оправим и външния дълг.
19
6
 
8
 
! Отговори
Смаян от глупостта преди 8 години
До bobiТочно това си помислих и аз - имал, дал... И как се държат такива суми в къщи? Ако са му поискали и 50 000 лв., сигурно пак е щял да ги има, и да ги даде. Тя глупостта не ходи по дърветата, а по хората. Като напишат, че пенсионер хвърлил през балкона 10 000 или 20 000 лева, направо ме избива на смях...
18
9
 
20
 
! Отговори
bobi преди 8 години
имал човека - далВъзрастта не е оправдание за глупост, кой човек държи толкова пари кеш? банки няма ли за него? И после малки били пенсиите..
17
6
 
18
 
! Отговори
Ася преди 8 години
Пък, у наше село, на това му викат БЕТУХ, тоест, дебелоглав индивид, който крие пари от близките си, вечно се оплаква, непрекъснато говори за пари, нощем и в отсъствие на деца и внуци, бърника под дюшеци и "скривалища" и подготвя следващото реване.Плюйте си в пазвата, да не ви е в къщи това чудо!Бедна ви е представата за какво става дума!
16
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социално слабите пенсионери на Орешарски са това.
15
7
 
3
 
! Отговори
Inici преди 8 години
Partiini izmislici na partien mvr sekretar:-):-):-):-):-)
14
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой още вярва ли в приказката за бедните пенсионери, дето нямат пари за хляб?
13
6
 
7
 
! Отговори
Измамник преди 8 години
как ти е телефона? :)
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До nobi> абе кой държи 22 бона вкъщи ?Аз държа. Около 50 бона. В кутия от стари обувки в шкафа.Други въпроси?
11
5
 
8
 
! Отговори
До ДС преди 8 години
Много си прав. 90-те направиха изкуствената инфлация за да оберат парите на хората, които сега наричат свои. Сега това е другия начин да обезкървят народа. Леко, бавно, методично.
10
5
 
12
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Полицията не си мърда пръста, понеже няма друг начин как да оберат парите на хората. Хората спестяват, депозитите се увеличават - народа не харчи. Единствения начин е да раздвижат икономиката - тоест да вдигат заплатите и хората да харчат. Не могат да го направят и ..............