Без електромер пловдивчанка получи 110 лв. за ток

Още 2013 г. ѝ свалили електромера, но пак получавала сметка
Обновена: 5 апр 2016 08:37 | 5 апр 2016 08:33,
10
Без електромер пловдивчанка получи 110 лв. за ток
Снимка: архив Bulphoto

64-годишна пловдивчанка, която е с телково решение за 83% инвалидност, три години живее на тъмно и студено без ток. Отоплява се само на газова печка и то в най-студените нощи. Още 2013 година притесненията ѝ докарали инфаркт и тя претърпяла сърдечна операция.

Март месец 2015 година пък получила сметка за ток за 110,21 лева, въпреки че електромерът ѝ не бил вързан към мрежата, твърди Василка Бъчварова.

От електроразпределителното дружество пък отричат това да е вярно. Според тях електромерът е бил незаконно вързан за мрежата от 2 март до 25 март. Затова на 26 март миналата година изключили Василка от общото табло.

С това не е съгласна Василка която твърди, че от 2013 г. електромерът й е откачен от мрежата, а тя самата няма ключ да отвори общото табло и няма познания да рови в жиците.

"Получих сметка за ток, без да имам електромер. Сметка за ток! Свалили са електромера изобщо без да ме предупредят. За мен това е кражба. Как аз ще отворя таблото на входа? Как ще се включа? С какво, като техникът държи ключовете? Как? Сама жена съм", се ядосва Василка.

След като получила сметката, се обадила на ЕВН: "Обадих им се и говорих с някаква жена. Нали там записват разговорите – да проверят разговорите. Казах й: "Госпожо, аз съм без електромер, откъде е тази сметка?" и отсреща жената ми каза:”Не може да нямате електромер” и започна да пелтечи", обяснява пловдивчанката пред "Монитор".

След като започнала да получава заповеди за принудително изпълнение, направила инфаркт на миокарда.

До 2012 г. Василка нямала проблеми. Работела, плащала си редовно сметките. Тогава обаче я съкратили и през 2012 година получила първото писмо за принудително взимане заради неплатени сметки за ток. Не след дълго дошло и второ писмо.

"Токът тогава не ми беше спиран. Като дойде лятото и ме съкратиха, казах на сина си, че вече нямам възможност да плащам тока", обяснява Василка. След като била съкратена, за една година била на борсата. Така и не си намерила работа заради възрастта и последвалата болест.

Тя твърди, че електромерът й е бил откачен от мрежата още през 2013г. и оттогава е без ток в жилището си. Въпреки че не бил присъединен, електромерът си стоял в таблото на входа до 26 март 2015 г.

И така лавинообразно почнали да се повишават задълженията ѝ. Тя твърди, че не знае колко точно пари дължи на дружеството. Преди 3 години получила сметка за над 2000 лв. После пък за още 4200 лв., а накрая и юристконсултанта на дружеството ѝ пратил бележка, че той самият има хонорар от 123 лева.

Тя казва, че не знае колко точно пари държи на дружеството. Засега е завела дело за това, че не дължи онези 110,21 лева от март месец м.г. От енергото обаче пък твърдят, че тя е информирана за задълженията ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ся женицата да я осъдят и на затвор, няма си плаща тя 100-те лева на мафията? да не е тъмнозелена за да минава метър?? то бива наглост ама нейното е безобразие. Веднага да ходи на соларим за да смени категорията, там няма да и искат нищо.то малко като топлофикация - ползваш не ползваш - плащаш....
7
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Пич ти ел табло разглейдал ли си напоследък! Или и ти си от тия лаладжий дето само си стоят на задниците и приказват без дори и имената си да знаятточно какви са!? Та първо земи погледни едно истинско ел табло особено ако и на някоя панелка пък тогава пак пиши тука!
6
10
 
1
 
! Отговори
едва ли преди 8 години
МАЙ ТАЯ ГОСПОЖА Е ТОЧНО ОТ ПРИКАЧВАЩИТЕ СЕ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, НАЙ-ВЕЧЕ ***, ДЕТО СМЯТАТ, ЧЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАГУБИТЕ! КАК СЕ ТРУПАТ 6200 ЛЕВА СПОРЕД НАПИСАНОТО В САТИЯТА, АКО НЕ Е ПОЛЗВАЛА???? И МЕЖДУ ДРУГОТО, ДОСТА КОРЕКТНИ СА ДРУЖЕСТВАТА - ЛИЧНО АЗ ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ СЪМ ХВАНАЛА НАДПИСВАНЕ . А СЪС СИГУРНОСТ Е ПЪЛНО С ХОРА, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩА КОНСУМИРАНОТО ИЛИ ,ЧЕ КРЕДИТИТЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Март месец 2015 година пък получила сметка за ток"...Все си мислех, че правилното е ПРЕЗ март месец...В този сайт затъпях от неграмотните писания на неуките ***.Само Ал.Попов е грамотен и умен.Иначе жалко за женицата.Малко са и здравословните проблеми, та и този.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измишльотини! Как така ти откачат електромера и не ползваш ток? Аз вчера си махнах водомера и сега не ползвам вода - същите глупости...
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да изпратя елекромера си за проверка в независима акредитирана лаборатория в Германия ЗА МОЯ СМЕТКА, като от тяблото го демонтира избрано от мен квалифицирано лице в присъствието на ЕВН. ЗАЩО НЕ МОЖЕ?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Van4i.трябва всички бирници да ги окачим по стълбовете,та онези след тях да пълнят гащите след някой гаф. А може и при другарите в Китай да ги пратим.да видят какво се случва като крадеш много.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би ако беше от *** и мека китка, БХК щяха да се задействат в нейна защита, но тъй като е българка явно - не й се полага! А ЕВН - кога и да ги осъдиш все е късно!