Пловдив – една от привлекателните дестинации

Белгийски всекидневник отличи града в класация за Източна Европа
Обновена: 8 апр 2016 16:51 | 8 апр 2016 16:22,
3
Пловдив – една от привлекателните дестинации
Снимка: Архив Булфото

Един от водещите всекидневници в Белгия, отпечатвани на френски език - "Либр Белжик", представя днес осемте най-привлекателни места, чрез които туристите да открият Източна Европа. В своеобразната класация България е представена с Пловдив.

Отбелязва се, че в историята градът е бил тракийски, а днес България е успяла да го съхрани в чист вид, макар да "е оставила на Турция и Гърция да привличат туристи". Онези, които предпочитат съседите (Турция и Гърция - бел. кор.), не знаят какво изпускат, пише изданието.

Посочва се, че Пловдив бе определен за Европейска столица на културата през 2019 г. и е възприеман като най-стария град в Европа. Допълва се, че също като Рим, Пловдив е разположен между седем хълма.

Останалите градове, препоръчани от автора, са Талин (Естония), Киев (Украйна), Вроцлав (Полша), Кошице (Словакия), Нови сад (Сърбия), Задар (Хърватия), Котор (Черна гора).

Източна Европа несправедливо бива пренебрегвана заради слънчевите Италия, Испания и Гърция, а често крие неподозирани съкровища, обобщава изданието.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пловдив е възприеман като най-стария град в Европа??? Той е най-старият град в Европа. И втория най-древен на планетата.
2
6
 
20
 
! Отговори
ха преди 8 години
хубав ама за гледане *** да живееш и ще разбереш колко е лошо
1
0
 
18
 
! Отговори
Tuionui преди 8 години
Nomer edno e Vidin...:-):-):-) privlicha nai-golemite investitori ot China...i Corea...:-):-):-)