Дирят шофьор-убиец с европейска заповед за арест

Хуриет Сюлейманов е осъден на 15 г. затвор за смъртта на трима
6
Дирят шофьор-убиец с европейска заповед за арест
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Ловеч е издала европейска заповед за арест на Хуриет Сюлейманов, потвърди говорителят на прокуратурата Кирил Петров пред БТА.

Сюлейманов е с окончателна присъда от 15 години затвор, потвърдена от Върховния касационен съд.

Още по темата

Той бе осъден за това, че на 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит е убил Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова от Плевен. Процесът срещу него се водеше задочно, тъй като още докато беше под домашен арест, Сюлейманов се укри в чужбина.

Заповедта за арест е изпратена в МВР и във Върховната касационна прокуратура и всички европейски служби за издирване следва да бъдат запознати с нея, добави Петров.

След като Сюлейманов бъде открит, ще бъде задържан в изпълнение на европейската заповед за арест. Ако съдът в страната, в която той бъде открит, прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове, той ще бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ловеч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако не го открият, съдиите, които са го пуснали в домашен арест, да си поделят наказанието му по равно.Иначе е ясно къде е, не е в ЕС
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От решението на съда излиза, че един човешки живот струва 5 години в кафеза. Пожелавам на съдията да пробва от скръбта на почернените майки. Без угризения му го пожелавам, защото това е убийство с автомобил, а не пътен инцидент.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя го търсете в Турция ама там европейската заповед не важи, така че и той при Галевите!
1
2
 
30
 
! Отговори
Даниел Димитров преди 8 години
Кой съдия е пуснал такъв човек под домашен арест? Може ли днес Бг да намери името на съдията? Нека той да обясни на роднините на починалите деца защо убиеца им е на свобода.