Както през комунизма: Билетчето за автобуса - 4 стотинки

Култовата цена е за междуселищна линия в Търговище
12 апр 2016 07:00, Красимир Ангелов
89
Както през комунизма: Билетчето за автобуса - 4 стотинки
Снимка: Булфото, архив

Докато билетчето за градския транспорт в София вероятно ще стане 1,60 от лятото, рекордно ниска цена от 4 стотинки за билет за междуселищен обществен превоз е в сила от понеделник в Търговище, съобщава “Труд”.

Цената от времето на комунизма стана факт, след като общината проведе обществена поръчка за избор на превозвач по линията до село Момино. Процедурата е спечелена от едноличен търговец, който дал възможно най-ниската цена за билет от град Търговище до въпросното село.

Ниската цена, с която са се явили фирмите, кандидатки за маршрута, е резултат на конкуренция между превозвачите, но и субсидиите, които се полагат за нерентабилната линия. Заради лошото състояние на част от пътната отсечка и ограничения пътникопоток, за линията се полагат 5% от субсидията за обществените превози в община Търговище, посочва изданието.

Така на практика това прави около 900 лв. месечно. Отделно превозвачът ще получи още 5% доплащане за най-ниска цена, поясниха от общината.

Практически линията има два курса дневно – сутрин и вечер, включително в почивните дни. Във вторник и петък пък има и обеден автобус.

Според ръководството на община Търговище това е най-ниската цена за превоз на пътници, която е постигана досега. Договорът с избрания превозвач ще бъде в сила до 1 януари 2019г., съобщиха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а плювахте комунизмо, а ?
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По голям комунизам от сегашния няма.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма се завръща.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71, ПРИЛИЧАШ МИ НА ЛИЧНО ЗАСЕГНАТ- ДА НЕ СИ ОТ ТИЯ С ГУМАНЕТКИТЕ, ВИОЛОНЧЕЛОТО ИЛИ КОМСОМОЛСКОТО ОСЕМГОДИШНО ОБРАЗОВАНИЕ- ЗАЩОТО АМВР БЕШЕ ЕЛИТНО ЗАВЕДЕНИЕ- КЪДЕТО МОЖЕХА ДА ВЛИЗАТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНИ ПО МАТЕМАТИКА И ФИЗИКА ИМАМ ПРЕДВИД ПОЖАРНАТА, А 16 МИЛИАРДА- ТВЪРДЕНИЕТО Е ТВОЕ, АЗ ЗНАМ ЗА ЕДНИ 4 МИЛИАРДА ДЕТО ТРЯБВА ДА ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ, КОИТО ПЛАТИХА ЕДНИ ЗИМНИ ПРОТЕСТИ, ЧАКАХА ЕДНА ПАТАРАНА ЗА ДА ВЪРНЕ МИЛИАРДИТЕ, АМА ТЯ НЕЩО СЕ СМАРААНГЯСА ТА СЕГА ВСИЧКИ, ЧЕ И ДЕЦАТА НИ.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67, 68, ТИЯ ДНИ ЕДИН ВЕЛИК БИЗНЕСМЕН ИЗВЕСТЕН С ТОВА, ЧЕ ПРИДРУЖАВАШЕ ИЗВЕСТНАТА СИ ЖЕНА НА ЗАПАД ЗАЯВИ, ЧЕ НЕ РАБОТИМ ПРАВИЛНО И ЗА ТОВА ЗАПЛАТИТЕ НИ СА МАЛКО. ТА ПИТАМ АЗ КАК ТУК НАШИТЕ РАБОТНИЦИ СА МЪРЗЕЛИВИ, ПРОСТИ, НЕГРАМОТНИ, А В ЕВРОПА ПО МАЛКО ОТ 1000 ЕВРО НЕ ПОЛУЧАВАТ- НЯКОЙ ГАЛИБА ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН- ВЗИМАТ ТЕ ДА БАЧКАШ, ИДВА ВРЕМЕ ДА ТИ ПЛАЩАТ И СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ТИ ИМ ДЪЛЖИШ, А НЕ ТЕ - ОБУЧАВАЛИ СА ТЕ.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67, А ТИЯ ДНИ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ОСВЕН БОРЦИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ МОЖЕШ ДА ИЗРАБОТИШ 2 МИЛИАРДА И ОТ ТОВА ДА БЪДЕШ ВИОЛОНЧЕЛИСТ- МОТИВИРАМЕ ДЕЦАТА СИ ДА СТАВАТ НЕ КАКВИ МУЗИКАНТИ- А ВИОЛОНЧЕЛИСТИ И ВИДИТЕ ЛИ КАТО ПОДАРЯВАТ ИНСТРУМЕНТИ ЩЕ НАТРУПАТ 2 МИЛИАРДА- ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ И ВИОЛОНЧЕЛИСТИ.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОДА ДРУГАРИ, ЗА КАКЪВ КОМУНИЗЪМ ГОВОРИТЕ- НИЕ ГО ЧАКАХМЕ И ИЗУЧАВАХМЕ, НО ТОЙ ТАКА НЕ ДОЙДЕ, А СЕГА РАЗБРАХМЕ, ЧЕ КОМУНИЗЪМЪТ Е ДОШЪЛ ЗА ШЕПА ВЕРНИ ДЕЦА НА ПАРТИЙНИТЕ РАБОТНИЦИ И ПЪЛНОМОЩНИЦИ, КОИТО СВИКНАЛИ ДА КРАДАТ ПО СТАР ЧЕРВЕН ОБИЧАЙ ПОДАРИХА НА ДЕЦАТА СИ АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ, ТА ВЧЕРАШНИТЕ Ц Ъ Р В У Л И СТАНАХА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ, КОИТО ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЯНИТЕ И ВСИЧКИ ТЕ ГОВОРЯТ ДО ЕДИН ЗА ЛЕВИ ИДЕИ И КОМУНИЗМА- АМАН БЕ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ И СЕКРЕТАРКИ
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НЯМА ДА ПЛАЩАМ 1,60 !!! НЯМА ДА ПЛАЩАМ И ГЛОБА ! ДА СВАЛИМ ГЕРБ ! БОРИСОВ ОСТАВКА ! ФАНДЪКОВА ИЗЧЕЗВАЙ !"Лошото е, че и "противниците" им да дойдат, билетчето сигурно пак ще го направят толкова. Всички ни смучат.
34
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин ОСТАВКА махай се джудже крадливо
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те спяха в палатки на жълтите павета, те палеха и рушаха, те вдигаха двата пръста те създадоха мафията, те разпродадоха България и те сега получават най големите заплати в България.------------------56 Защото си ги заработват . свиквай с мисълта че РЗ е резултат от твоят труд . Явно си останал някъде там когато билетчето беше 4 стотинки а работната ти заплата 60 долара .
32
7
 
14
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Лошо била при социализма, а сега направят някой хубав колбас, сирене, кисело мляко и казват- както преди. Да ама не, не могат да стигнат онова преди.-------------------По време на социализма пак казвахме като преди , разбирай преди когато е било частно . За Докузанови чувал ли си и за техните колбаси .
31
13
 
10
 
! Отговори
ТЪП като руснак преди 8 години
комунист е обида в Бг
30
11
 
22
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Лошо била при социализма, а сега направят някой хубав колбас, сирене, кисело мляко и казват- както преди. Да ама не, не могат да стигнат онова преди. Сега искат *** да влагат ама много да печелят. И билетчето на софиянци било 1.60 малко е трябва да е 16 лв те докараха България до това дередже. Те спяха в палатки на жълтите павета, те палеха и рушаха, те вдигаха двата пръста те създадоха мафията, те разпродадоха България и те сега получават най големите заплати в България.
29
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чарвени руски боклуции свиниии се родихте свиниии сте и свиниии ще ***
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
51 Та да си крадат на воля. Няма как без ЗОП , въпросъте да бъде публична процедурата в реално време и да се пипнат някоиклаузи
27
1
 
4
 
! Отговори
ДС преди 8 години
ЗОП трябва да отпадне. Това е най-голямата глупост.
26
1
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Очевидно в избора за превозвач не се е намесило Министерството на транспорта, в противен случай цената можеше да е към 4 лв. Поздравления за спечелилия търга.
25
7
 
5
 
! Отговори
пешо преди 8 години
срам и позор. сега се радвате и викате "ах, ето, значи може навсякъде да е така, нека се върне светлия комунизъм и да се светят имената на путин и живков", а ако минете един курс по тая линия ще казвате "ау, какви ужасни пътища, какъв нескопосан шофьор и какъв раздрънкан автобус, а какви високи данъци, демокрацията е виновна". хич не е демокрацията, ама не ви стига акъла за повече.
24
15
 
13
 
! Отговори
96% от Българите преди 8 години
добрия комунист е мъртвия комунист не го ли претрепиш се ще те окраде излъже а и ще се мазни че така е по добре за теб гадни чарвени боклуции
23
3
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
49 Нито е факт нито е истина , а е глупост твърдяна от слабообразован, който си няма грам понятие от каквото и да било.