Пловдивчани наддават на търг за паркиране пред блока

Демонтират и стари неугледни гаражни клетки
Обновена: 14 апр 2016 10:11 | 14 апр 2016 09:50,
41
Пловдивчани наддават на търг за паркиране пред блока
Снимка: "Гражданите"

Пловдивчани ще наддават на търг за паркоместата пред блоковете си - това е една от готвените промени в общинските наредби, които местният парламент ще гласува на редовната си сесия, пише "Труд".

Търговете ще се организират в случаите, когато местата не стигат за всички желаещи в кооперацията.

Градската управа под тепетата планира също поетапно в следващите месеци да демонтира всичките над 6000 стари ръждясали метални гаражни клетки и да оформи нови 11 000 паркоместа. Желаещите да си запазят подобно паркомясто ще плащат по 15 лв. месечно вместо досегашните 29 лв. за метална гаражна клетка, но ако броят на желаещите е по-голям от капацитета на паркинга, общината ще провежда търг.

Твърде е вероятно наддаването да достигне безумни и космически три- или дори четирицифрени суми, ако дузина баровци в блока са си „заплюли“ едно и също паркомясто пред самия вход. Особено след като от общината уточниха, че заплащането ще е еднократно, а после месечната такса ще е по 15 лв. като за всички останали.

"Това, което се променя сега, е, че неугледните гаражни клетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат оформени зони", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Общината ще използва няколко механизма за защита на платените от гражданите паркоместа. Сред тях са унифицирани скоби и преградни елементи, които хората да заключват, както и денонощни дежурства на общинските "паяци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33хаха абе направо съм комунист нали от това по-лошо няма :)))пич, доста "лабаво" разсъждаваш, че направо шантаво, ама е твое право. За майнатаун не ми дреме особено, но говоря принципно. Не може някой си да придобие вековно "право" на паркомясто, само защото си е купил някога някаква гаражна клетка. Или всяка година ще играеш на търг за това място, или се махат всички клетки и мястото се ползва от всички. Алтернативата ти е собствен двор, там си сложи 50 клетки.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запазването на места е крайно порочно за кварталите, където местата за паркиране не достигат. Чрез това запазване на места за паркиране, проблема с паркирането се засилва многократно и се пренася и в съседните квартали и в крайна сметка в целия град.
35
0
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Да.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към някои от апартаментите има 3-4 коли, отделно разни микробуси и ванове. Какво ще е разпределението, някой с по-вече пари ще запази половината паркинг ли?
33
0
 
4
 
! Отговори
ИНА преди 8 години
ТОВА Е ПЪЛЕН РЕКЕТ, ИДИОТЩИНА И НАГЛОСТ. ЗАТОВА ЛИ ХОРАТА ХОДЯТ НА ИЗБОРИ ДА СИ СТОВАРВАТ НА ГЛАВИТЕ ПОДОБНИ *** КМЕТСКИ ПРИУМИЦИ. ТИЯ ВЕЧЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА РЕКЕТИРАТ ХОРАТА. БЕЗОБРАЗИЕ.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно гаражи на общинска земя не трябва да има. Тъй като в момента ги има, трябва да се махнат, за да се освободят места за паркиране, но дотук, без да се плаща за определено място. Премахването на тези гаражи, трябва да започне от местата, където най-много не достигат паркоместа. Защо мястото да не може да се ползва от различни коли идващи и отиващи си по различно време, а сега то ще стои незаето, примерно през по-голямата част от времето? Там, където няма проблеми с паркирането тези гаражи
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята е недомислена. Чак и търг ми се струва прекалено нагло. Нека има някаква такса месечна, годишна срещу която човек да си паркира автомобила, ако държи да е точно там. Желаещи ще има, автомобили бол. Погшеднете развитите страни и приложете техния опит, толкова ли е сложно...
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това мисля е стара информация още от есента на миналата година -някой явно се опитва да претопля стари манджи не знам дали журналист или общинар ,но така или иначе това няма да мине !!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28хептен буквалист и явен тотевски лобист -гаража няма как да бъде премахнат след като е зациментиран ,ако се премахне той се разрушава ,аз няма да го махна ,да видя този който ми го разруши ,как ще ми го плати !!!!!!!!!!!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е ПРЕЦЕДЕНТ ЗА БЪЛГАРИЯ И ИСТИНСКИ ПЛАДНЕШКИ ОБИР НА ХОРАТА!!! ЦЕЛИ СЕ ЗАКОНОВ РЕКЕТ НА ХОРАТА И СЪЗДАВАНЕ НА ХАОС, ОМРАЗА И НАПРЕЖЕНИЕ В КВАРТАЛИТЕ!!! ТОЗИ КМЕТ Е ЗА ОСТАВКА!!!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
таксичка тук, таксичка там - срещу таксичката - ***. Като дойде някой друг да спре там кво правим - нищо...
26
0
 
10
 
! Отговори
европеец ли? преди 8 години
Отворете мапс гоогле-то на стреет вю и вижте "тъпите" франсета как са си направили Париж! Синя зона ли?! В центъра, малките улички - половин пресечка - платено паркиране, другата половина - СВОБОДНА зона за паркиране. И повтарям - това е САМО в централната зона. А в жилищните квартали: Платено паркиране ли? Запазени зони ли? СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕТ ЛИ?!И нещо повече: след около 19ч. всеки ден всички забрани падат и даже започват да паркират по ОСЕВАТА ЛИНИЯ на някой от булевардите!А Париж е 10мил. ж
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадливия Иван Тотев, как не направи нещо качествено в този град, набарбальока ни с кредити да прави фонтани и сега иска да рекетира законово хората, които искад да си спрат пред собствения блок и жилище. Няма ли някой в тази държава, който да се намеси и да спре това безумие, което се случва с тази наредба за паркиране. Освен рекет, това ще докара и толкова много междусъседски кавги и боища, че не е истина.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25 буквалистще опитам да го обясня по-просто, гаража си е твоя собственост и може да си го сложиш където искаш стига земята да е твоя или да плащаш наем. Земята под гаража е собственост на общината, за която ти плащаш НАЕМ. Ако примера с хотела не ти харесва (или не го рзбираш), кажи къде и кога възстановяват платен наем?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Тотьо ми обясни ,как и по какъв начин да плащам за паркомясто за мотоциклет ,който сега седи в гаража за ,който плащам такси на общината от, които такси неговите чиновници взимат по 1000лв. заплати че и нагоре ?!??????????????
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20нова глупост- поне не се излагай -гаража за разлика от стаята в хотела е ТВОЯ собственост,ти си ползвател само на земята за което плащаш такса -ерго като ти махнат гаража -кой ще ти го плати ??????? Тотев ли или съветниците от ГЕРБ ???????????????
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости управници бе. Вместо да се чудят как да източат и последните стотинки на човек да вземат да бутнат незаконите постройки да построят паркинги. Прости управници ви казвам.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобна простотия само ще увеличи многократно проблемите с паркирането. Безумие е да продаваш места за паркиране, когато местата на стигат. Сега на едно място може да паркират много различни коли по различно време, а ако се продадат местата за паркиране, то през една част от времето те ще стоят незаети, а в същото време наоколо ще обикалят много коли, търсещи свободно място за паркиране.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17хаха като наемеш стая в хотел, при напускане връщат ли ти парите :)
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОТЕВ когато махне всички незаконни постройки и гаражи в кв.Столипиново -тогава да тръгне да " облагородява" останалите квартали !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!