Безработен брои 1000 лв. глоба за фалшиво наводнение

Заснел видео, което предизвикало паника във Facebook
18 апр 2016 08:24,
9
Безработен брои 1000 лв. глоба за фалшиво наводнение
Снимка: архив, Bulphoto

Фалшива тревога за втори потоп в Мизия ще струва 1000 лв. на безработен мъж, заснел видео на преливащ язовир, което се завъртяло в интернет пространството, съобщава "Стандарт".

Половин година след бедствието през август 2014 г. в социалните мрежи се появил клипът от водоема в село Рогозен. По това време във Врачанско имало повишаване на нивата на реките и язовирите заради обилното снеготопене, но без опасност от наводнение. Властите били нащрек и денонощно контролирали ситуацията.

На 10 март миналата година във Facebook се появяват кадри на язовира в Рогозен, на който се вижда как водоемът прелива. На видеото се чува мъжки глас, който обяснява, че водата се излива с 500 куб. м в секунда и отива към Мизия. За отрицателно време кадрите предизвикали паника сред жителите на Мизия, които по това време все още не били преживели ужаса от потопа през 2014 г., който уби няколко души и разруши стотици къщи. Информацията за качения в интернет клип достигнала и до властите. Незабавно била назначена комисия, която извършила проверка на язовира в Рогозен.

Същата установила, че повод за притеснение няма, тъй като водата се изпускала контролирано.

ДАНС и прокуратурата се заели с издирването на автора на видеото, създало паника сред населението. Оказало се, че това е мъж от Мизия, чийто дом също бил унищожен от водния ад през август 2014 г. Разследващите установили, че мъжът е решил да провери какво е състоянието на язовира в Рогозен и заснел видеото. Без да се допитва до никой за състоянието му, мъжът качил клипа в интернет.

Според прокуратурата с това той е създал неоснователно паника сред обществото. Делото срещу автора на клипа бе разгледано преди дни от състав на Районния съд в Оряхово. Магистратите го признаха за виновен и му наложиха административното наказание. Решението не е окончателно и мъжът може да обжалва глобата си пред Окръжния съд във Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
адски важно е да се подчертае че е безработен. Ако работеше някъде за 20 лв на ден дали щеше да го направи?
6
0
 
3
 
! Отговори
интересно преди 7 години
То всички наводнения досега са от контролирани изпускания.
5
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
ДАНС да ходят да разследват анти-българина Местан не някакви видеа от фейсбук
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бойколандия ще го глобят 1000лв а са похарчили по не 50000 за установяване на извършителя.
3
1
 
7
 
! Отговори
mdaa преди 7 години
До АнгелЧестно, ти прочете ли статията изобщо?..."На 10 март миналата година във Facebook се появяват кадри на язовира в Рогозен, на който се вижда как водоемът прелива"..."Половин година след бедствието през август 2014 г."...Абсолютно подобно поведение като описаното в статията. Един изрича една лъжа и няколко човека му се връзват моментално. А най-смешното е, че информацията, която осмиваш, се намира малко по-нагоре от коментара ти.
2
5
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Е как може .Пуснал клипа през Март 2014 и говорил са опасност от наводнение.Същата година през Август наистина се случва наводнение дори със жертви и въпреки всичко осъждат мъжа.Това само в България може да се случи.Реално за съд са тези които въпреки клипа са допуснали да се случи наводнение .Имали са 5 месеца да го предотвратят!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В центъра на Москва богати безделници отвличат девойка. За да прилича на насилствено действие настаняват младата дама в багажника на "Бентли". Цялата полиция на огромния мегаполис е вдигната на крака и залавя похитителите, но се оказва, че те просто проверявали реакцията и бдителността на силовите структури.