Близките на Александра искат доживот за убиеца й

Баща й заяви, че би му дал пари, за да я пожали
14
Близките на Александра искат доживот за убиеца й
Роднини пред съда на мярката на Ивалена вчера. Снимка: БТА

Роднини на убитата в Провадия 13-годишна Александра Сивриева се събраха на протест в центъра на града, за да поискат доживотен затвор без право на замяна за убиеца.

Още по темата

Съпричастност към близките на жертвата заявиха и случайно преминаващи граждани, както и такива, които специално дойдоха за протеста от Провадия, предаде БНР.

До този момент са събрани над 1000 подписа в подкрепа на искането за доживотен затвор без право на замяна за 19-годишния Красимир Тодоров, който е обвинен за убийството. Подписката ще бъде внесена до Окръжната прокуратура.

"Досега такова престъпление е нямало в Провадия, по такъв жесток начин младо, красиво дете, което е само едва на 13 години. Аз искам да кажа, че убиецът е търсил убиеца. Той е бил сред нас, даже някъде на камерите е засечен. Когато са търсили престъпника, той е бил сред нас през цялото време, преди да бъде задържан", каза Мария Младенова, братовчедка на Александра.

Любен Сивриев - бащата на момичето, който пристигна заедно с майката от Германия, твърди, че би дал пари на убиеца, ако е знаел, че по този начин той може да пожали детето му. "Ако ми беше казал - 100, 200, 1000, 2000 лева, аз можех да му помогна".

Близките на Александра искат изселване за Красимир и неговата спътница в живота Ивалена, която също получи постоянна мярка "задържане под стража".

Кметът на общината Филчо Филев, който каза, че цяла Провадия е потресена от случилото се, отменя част от събитията за предстоящия празник на града - 24 април.

Днес Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" и оттук нататък Красимир Тодоров няма право да обжалва.

Пред съда той твърди, че е оставил момичето живо в сградата, след това друг го е убил. Предстои съдебното дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две години в спа хотел, пълно обслужване ,лична охрана и да се пуска на свобода, а след това да го направят шеф на БХК
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нобелова награда и герой на годината . Всички на жожоба
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако бе убил българка щяха да го осъдят на 12915 г затвор и след 5 е на свобода скоро имаше случай на 26 г ром убива за втори път ,излежал си на бързо първата присъда за убийство
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не се бяхте вдигнали на протест срещу пребиването на беззащитни пенсионери, бити за 2лв, за деца под 10г обиращи възрастни хора? За кражбите из къщите, вилите, за неплащането на данаци, безплатната вода и ток? Забременяването на малолетни, за професия родилка/майка? Излезнали сте на протест, защото не можета вече да я продадете, че за друго не ви трябва? Никаква справедливост не заслужавате.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2060 година. София:Полицейски патрул спира за проверка автомобил. Полицаят се обръща към колегата си:Асан, виж кво смешно има тоя - Иван.Междувременно по Националната Телевизия беше съобщено, че са избухнали безредици в българския квартал.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая снимка? От коя област на Индия е? Или става въпрос за Бангладеш? Не е възможно това да са граждани на моята страна.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кво изселване бе, човекот нема лична картапък и не е ли по-редно да идат у затовру?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка втора новина за роми, бе... Ужас някаккъв.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживотна без право на замяна и за двамата.