Мебелното производство и дуалното обучение ръка за ръка във Варна

Професионална гимназия в морската столица въведе дуално обучение
0
Мебелното производство и дуалното обучение ръка за ръка във Варна
Снимка: Черно море

Мебелно производство ще бъде първата специалност, по която ще бъде въведена тестово дуалната система за обучение във Варна.

Обучението чрез работа ще изпробват първо единадесетокласниците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване (ПГГСД) "Николай Хайтов", съобщава Информационна Агенция "Черно море".

"Децата с огромно нетърпение и ентусиазъм очакват тази нова форма на обучение. За тях е предизвикателство да работят в реална производствена среда, тъй като досега не са имали такава възможност. Непрекъснато разговаряме за това и смятам, че те имат реална представа какво предстои", обясни пред Черно море инж. Петя Йорданова, класен ръководител на учениците.

"В момента водим преговори с 4 фирми в сферата на мебелното производство, имаме постигнати договорки, тъй като новата учебна година вече чука на вратата. Работодателите откликват на нашата заявка за тази форма на обучение. За тях също е добра възможност да си подготвят кадри, които да стажуват при тях в продължение на 2 години и след това да са обучени точно за конкретната фирма и производство", каза още тя.

Още за дуалното обучение в ПГГСД четете в "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари