Подвижен мост бори трафика на Аспарухов мост

ТИР-овете ще минават варненския канал по временното съоръжение
18
Подвижен мост бори трафика на Аспарухов мост

Областният управител Стоян Пасев не скри, че обстановката с ремонта на Аспарухов мост прави ситуацията с трафика тревожна, съобщава Информационна Агенция "Черно море".
 
"Прави се всичко възможно да се разтовари трафика", каза той в интервю за националното радио.

"Единият от проблемите за задръстване е товаренето на зърно на терминалите на пристанището. Има 2 кораба и на денонощие очакваме 600 – 700 камиона. Очаква се и трети до дни. Решихме в кризисния щаб на гребната база има действащ прелез на жп-линията и оттам да се изведат камионите. Има някакъв път, който обаче е затрупан, но от фирмата-изпълнител на ремонтните работи на Аспарухов мост обещаха да го подготвят за тировете с чакъл и фрезован асфалт", обясни Пасев.

Проблемът обаче е да се премине към дерето на Максуда през канала, т.е. премостването.

"Има заповед от 07.07.2014 г. за ползване на подвижен мост от община Варна. Разговарял съм с министър Ивайло Московски и с шефа на държавното предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" Валери Василев. Ще използваме същата заповед и трябва да приведем в действие плана, по който получаваме моста безвъзмездно. Той е 65 метра, направен с 2 конструкции".

Стоян Пасев обаче се притеснява, че тази мярка може да остане постоянна.

"Трафикът от леките автомобили и автобусите обаче ще остане. Мярката е само за тировете. От общината обещаха да осигурят още автобуси и апелът към гражданите е да не ползват колите си, а градския транспорт", добави той и коментира, че  продължава спирането на тежкотоварни автомобили от 16,30 до 20 ч. и подреждането им по улица "Девня".

Според областния управител по празниците трафикът ще се усили по посока Слънчев бряг и Бургас.

"Пътят може да се отбие около Осеново и Провадия. Това ще стане за Великден", разкри още Стоян Пасев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
срамота преди 8 години
за софия може всичко,а за останалата част на страната нищо такава централизация е убийство и за народ и за държавата това не е столица,а кърлеж пък правителството не е национално,а само на софия
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започвате с плюене, браво бе, ами станете кметове, областни, министри и го направете по-добре!Ако не е ГЕРБ нищо няма да се строи у нас още 50 години!Само при Борисов се изграждат нови неща за гражданите.
13
1
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Цялата работа е в "усвояването" на едни много милиони. От една и съща фирма "...строй" и нейните клонинги. За да може синчетата на босовете да карат не Ламборджини, а нещо по-така, Бугати, например. Тая същата фирма , дето от години все тя ремонтира улици, пътища и магистрали в Североизточна България и тормози хората с некачествено строителство и мнооого бавна работа. Във Варна е така - мафията си има град. Варна умира, защото мафията изкупи на безценица заводите и ги затвори. Младите избягаха.
12
1
 
2
 
! Отговори
акъл море,глава кофа преди 8 години
До Анонимен 8Много умно! Направо пращиш от много акъл! Зимата в снеговете и минусовите температури какви ремонти, какви пет лева ве умнико? То и качеството ще бъде такова, за 1 ден. Нещо да си чел за влиянието на ниските температури и кога се правят важните, отговорни строежи и ремонти? Ти през зимата правиш ли ремонти на дома си?И какво?Да не се ремонтира сега?Да чакаме някой ден да падне със стотици жертви заради някакви слънчасали мозъци тук?Не виждаш че от една година моста вибрира силно?
11
3
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
До ИванА имате ли пари с които да направите два или три моста? От твопя джоб ли ще излязат парите? Говорите при тоталитаризма така, при Живков така, ама колко милиона или милиарда струваше тоя Аспарухов мост? Ако сме нямали работеща икономика откъде пари за такова гигантско съоръжение през 1975-76 година когато беше завършен? И още десетки и стотици подобни обекти в цялата страна. Сега при "добрата" пазарна икономика няма пари за ремонти, а тогава е имало за чисто нов мост.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по същото стечение на нещата няма ограда и на турската граница и това, което го има поскъпва непрекъснато.Започнатият ремонт, с опитите за отстраняване на урболешките недомислия, ще се оскъпи три до пет пъти, ще се извърши през куп за грош и накрая мостът може и да падне. За злощастните граждани ще останат купищата изпитания, несгоди, лишения и ядовете.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега гепнали кинтите и давай!
8
0
 
7
 
! Отговори
устойчиви навици преди 8 години
открай време у нас си е така: Първо започват да правят нещо, после се сещат да мислят как да го направят.
7
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
През 1986 г. в бившата ТЕЦ "Варна" пристигна френска делегация. Малко преди официалната част една от служителките прошепва на колежката си,че в мага зина отсреща са пуснали олио. Преводачката неволно превежда диалога и делегацията се втрещи!!!Как може да няма олио заради слаба слънчогледова реколта???Във Франция се произвежда 30 вида олио!!! Та за моста. Направете два,ако трябва и три,вместо да крадете. Урунгели нейдни.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако продължават да ремонтират с 2 багера и 2-*** с прави лопати и следващите дни, този мост може и да катурне правителството ! По-малоумно решение на дали има ! Когато се очаква ръст на туристите да тръгнат да ремонтират ! Цяла зима Свинетка в гз ли си бърка ?И днес се оказа, че не били 5 милиона, а 35 ! И то не за целият мост, а само за този над линиите !
5
0
 
6
 
! Отговори
Vulpes преди 8 години
Решението е да се направи още един мост! Неможе толкова натоварен трафик да се поема от мост с две платна! Да,ще отнеме 2-3-4год. но поне накрая ще има нещо.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари разбирачи , кажете как да стане ремонта и всеки да се вози на колата си . Който го направи получава безплатна усмивка на моста .
3
1
 
7
 
! Отговори
Ала-бала Портокала преди 8 години
За пореден път си прецакахме туризма! За празниците хотелите ни в Несебър, Слънчев бряг и Обзор са пълни с румънци, които ще има да ни псуват.....и не само, ама ние си го заслужаваме, като имаме прости управници....
2
0
 
10
 
! Отговори
Понтонер преди 8 години
Аз съм бил понтонер и доколкото си спомням такъв мост е имало точно на това място.Проблема е че много бързо раждясват от солената вода,освен това модерните понтонни мостове бяха собственост на Вършавския договор и бяха само деслоцирани в Белене и сега не знам каде са и дали не са отишли за скраб.
1
13
 
11
 
! Отговори
ЛОШО преди 8 години
Изнасят Житото на България ?Чакат ни лоши времена .