Надзирател прибирал подкупи чрез Easy Pay

Съдействал на затворниците да си намерят работа
21 апр 2016 08:20,
4
Надзирател прибирал подкупи чрез Easy Pay
Снимка: архив, Bulphoto

Старши инспектор към затворническо общежитие "Керамична фабрика" във Враца, прибирал подкупи от лишени от свобода чрез "Easy Pay", за да им съдейства да работят, е даден на съд, съобщиха от държавното обвинение.

Специализираното звено "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура е внесло обвинителен акт в Окръжния съд във Враца. На подсъдимата скамейка застават старшият инспектор Николай Кюпарски и затворникът Георги Борисов за прибрани подкупи за общо 6000 лв. Престъплението е извършено в съучастие помежду им и чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение. Кюпарски бил началник група "Социална дейност и възпитателна работа" в затворническото общежитие.

Той имал право да изготвя и внася становища в Комисията по изпълнение на наказанията към затвора за промяна на статута на лишените от свобода, както и за изпращането им на работа. От прокуратурата припомнят, че полагайки общественополезен труд, затворниците намаляват размера на наказанието си, тъй като два дни работа се зачитат за три дни лишаване от свобода.

С помощта на затворника Борисов Кюпарски се свързвал с близки на лишен от свобода и искал от тях пари, за да включва роднините им в работните групи. Сумите били превеждани по сметка чрез системата за бързи разплащания "Easy Pay".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Щото помним как такъва голямата работа се присмиваше на обикновенните хора казваики че само тои е някои да не сме забравили *** явно спинкат някои та си го траикат
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Дали е само тои като оня деее с няколко работи милия се реве че натънал и няма пари не съм го запомнил и да има ама работи т.е има *** за друго
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново по слънцето.... корупцията е на всякъде в БГ... Явно въпросният надзирател не си е платил на някой по-нагоре и затова сега четем тази статия.