100 мними инвалиди с помощи около Монтана

Проверяват и социално слабите в района
22 апр 2016 15:37, Петя Славова
12
100 мними инвалиди с помощи около Монтана
Снимка: архив, Булфото
Над 100 души, повечето от които от района на Лом, са получавали през последните 12 месеца помощи от държавата неправомерно.
 
Те са представили фалшиви документи, че имат различни увреждания, съобщи БТА. Мнимите инвалиди са разкрити, а документите с невярно съдържание са обжалвани и отменени, уточниха от от Регионалната дирекция за социално подпомагане в Монтана.
 
За всеки от случаите е подаден сигнал в прокуратурата. Проверките на документите на хората, получаващи помощи заради увреждания, продължават.
 
Освен документи на хора с увреждания, се проверяват и на социалнослаби, които получават помощи за бедност.
 
Особено внимание се обръща на тези от тях, които не полагат задължителните четири часа труд в 14 дни от месеца, а представят болнични или решения от ТЕЛК, че имат ограничена трудоспособност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
калчо преди 7 години
да проверат и в плевенски регион всички-те от години вземат инвалидни помощи
6
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Щом ОКОЛО МОНТАНА са 100-тина"инвалиди", давате ли си сметка колко са "около" една Варна , например? И колко са ОКОЛО една България? Те това е ДЕМОКРАЦИЯ по хамерикански!! Всеки краде както умее!! Да си"честен"винаги е било синоним на" балама"! , ама балами не останаха ! Кой се усети во време -- и хайде -- по-надалеч от Борисовата градина !!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Ще ви кажа само, че това не е от днеска и не е само в ЛОМ. Всеки втори *** е инвалид.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БПФНе е виновен, който яде баницата, а който му я дава.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където и да се направи проверка само нарушения и далавери . Спомнете си култовата фраза на Тодор Живков . В България имам осем милиона факири ,на които им давам по 100 лв. месечна заплата , а те харчат по 300 лв. Това казва всичко за морала , който насади БКП-БСП в народа . Сега всеки се занимава с кражби и далавери. Няма партия , няма правителство има само далавери .
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се сезира БХК.Това са техните хора.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам думи !! Заради такива като тия крадливи нещастници страдаме ние истинските инвалиди. Дано заловят всички мошеници с фалшиви телкови решения и да връщат с лихвите всичко дето са взели от държавата