Бащата на Никита прибра трупа 10 месеца след смъртта му

От прокуратурата го викали многократно да вземе тялото
Обновена: 22 апр 2016 08:45 | 22 апр 2016 08:44,
5
Бащата на Никита прибра трупа 10 месеца след смъртта му
Герман Костин. Снимка: Булфото

Бащата на 5-годишния Никита Плотников е взел тялото на детето от моргата близо 10 месеца след като момчето бе намерено убито в куфар край Пасарел. Това стана ясно в четвъртък в Софийския апелативен съд, където се гледа мярката на обвинения за смъртта на момченцето Герман Костин.

Преди около 2 месеца Вадим отишъл в софийската морга с хора от руското посолство и прибрал тялото, за да го погребе, пише "24 часа". Мъжът платил съвсем малки разноски за престоя на трупа, тъй като получил необходимия документ от прокуратурата дни преди това. От държавното обвинение посочиха, че мъжът е бил призоваван многократно да дойде и да вземе тялото.

Вадим Плотников е бил разпитан по делото за убийството на сина му, за което е обвинен руснакът Герман Костин, но не е дал обяснения защо е дошъл толкова късно, за да прибере тялото.

Адвокатката на Костин Капка Гергинова обясни, че 2 експертизи противоречат на 3-а, която прокуратурата използвала, за да обвини клиента ѝ. Според тях смъртта настъпила от 3 до 5 дни преди да бъде намерен трупът. Това стана на 20 март м.г., когато куфарът с тялото на детето бе открит в Искър. Третата експертиза, която ползвала прокуратурата, обаче твърдяла, че тялото може да е престояло във водата около 1-1,5 месеца, твърди Гергинова. Според разследването Никита бил удрян по главата до смърт, след това увит в хавлия, напъхан в куфар и хвърлен в реката, а смъртта е настъпила на 8 февруари.

"Проблемът е, че аз исках още експертизи, а прокуратурата - не", каза Гергинова. След като тялото вече е взето, такива няма как да бъдат направени.

В четвъртък Софийският апелативен съд отложи гледането на мярката за неотклонение на Костин. Той не дойде в съда, а с писмо поиска съдебно медицинска експертиза, която да прецени здравословното му състояние. Костин не желае тя да се изготви от лекари от МВР болница. “За мен не е маловажно, че те са служители на същата институция, която разследва случая”, пише руснакът. Съдът се съобрази с желанието му и назначи нова експертиза, която да бъде изготвена от вещи лица, които не работят в МВР болница. Следващото заседание е на 28 април.

Костин е подозиран и за убийството на майката на Никита Анна Леонтиева. Тя бе открита мъртва край Приморско на 2 март м.г. Тялото ѝ обаче бе разчленено от животни и не можеше да се определи причината за смъртта ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудовищни деяния!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Културни особености на евразийските таласъми.
1
0
 
30
 
! Отговори
Кс преди 7 години
Що за *** трябва да си, за да извършиш това. Говоря за убийството на детето.