Взрив на бойлер рани две момичета в Пловдив

Таванът на стаята, в която спели, се срутил от взрива
22 апр 2016 11:00,
10
Взрив на бойлер рани две момичета в Пловдив
Снимка: архив Bulphoto

Две деца са пострадали при срутване на къща в кв. "Коматево" след взрив на бойлер, съобщи за "Фокус" Цвятко Дешев, говорител на Пожарната. Инцидентът станал около 4:00 часа на ул. "Юбилейна" 8.

Две деца, момичета на 10 и 15 години спели, когато таванът в стаята се срутил заради взрива.

Те били затрупани от падащи мазилки и предмети. Били са на косъм от падналата плоча.

"Благодарение на бързата намеса на пожарникарите децата са били измъкнати и спасени. Те са закарани в болница с леки контузии", каза Дешев.

Едното от момичетата е с контузия на главата, а другото е ранено в ръката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обръщение специално към Боряна Павлова . Г-жо Павлова , снимката която сте сложили на статията не отговаря на истината . При нашите бойлери такъв момент с взрив не съществува поради конструктивните особености и вградени защити в уреда. Така уронвате престижа на предприятието ни . Защо не сложите снимка на бойлер ТЕСИ или друг западен производител . Точнопри тях стават взривовете заради кръглия фланец с 6 броя болтове .Моля снимката да бъде сменена .
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубавото на проточният бойлер е, че не заема много място, както и псукаш и веднага имаш топла вода. Лошото е, че за да има достатъчно вода от проточния бойлер, трябва да си прокараш трифазен ток. Има и проточни бойлери, които не са на трифазен ток, но те са доста маломощни за топленето на водата и са прекалено мощни за ел. инсталациите. Тези последните са обикновено между 6 и 8 киловата, а на трифазен ток може да си монтираш доста повече,примерно между 9 и 27 киловата и те наистина вършат работа
6
0
 
35
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Проточен бойлер с 4 квадрата кабел ли казваш. Аз имам два проточни бойлера на две различни места, но са 8 киловата, а едва-едва топлят. За да имаш истински проточен бойлер ти трябва трифазен ток, а бойлера да не е по-малко от 12-16 киловата. Иначе за измиване на нещо на мивката има и по-маломощни, но и те трябва да имат поне 1-2 литра резервоар, каквито бяха Юнгите едно време.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3. Изтегляш си 4 квадрата кабел специално за проточниаят бойлер монтираш 25 ампера предпазител и нямаш проблеми. Не е нужно да сменяваш на целият апартамент инсталацията. До таблото ти захранването идва с 4 квадратен кабел. Проблема ти е че след него имаш слаби кабели.
4
1
 
34
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Да де,и проточния има някаква защита само че може да направи ефекта на електрическия стол.
3
0
 
39
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ти хубаво даваш съвет за проточен бойлер, ама незнам дали знаеш, но в повечето дърти панелки ел.инсталацията повече от 2-3кВ неможе да издържи. В предната ми квартира, в широк център на Пловдив, блок строен през 70те, инсталалацията повече от 1.5кВ неможе да подкара. Като вкл. бойлера на 2кВ и бушона става по-горещ от нагревателя в бойлера.Проточните има консумация по 4-5кВ. За дърпа панелка това е абсурд, освен ако не се хвърлят 3-4хил.лв за подмяна на ел.кабелите и таблото с предпазителите
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са самовзривяващите бойлери терористи
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много пъти съм писал че тези бомби със закъснител трябва да се изхвърлят на сметището. Най добрите бойлери са проточните. При тях няма никаква опасност да гръмне. Те работят само докато сте под душа след като се изкъпете спирате водата и той се изключва. Докато бомбите работят преди да се изкъпете по време на къпане и след като се изкъпете продължават да греят водата. Въпреки защитите които ги рекламират нямате гаранция че тези защити ще сработят и няма да ви отнесът панелките и къщите.