Върнаха покойна от гробището, нямала смъртен акт

Административна спънка прати баба Мария в камера
27 апр 2016 08:24,
11
Върнаха покойна от гробището, нямала смъртен акт
Снимка: архив, Bulphoto

Покойница от Горна Оряховица е била върната от гробището, защото се оказало, че няма издаден смъртен акт. Така вече 12 дни тялото на жената е в камера и чака да мине поредица от административни процедури, за да бъде погребано.

76-годишната Мария Илиева починала на 14 април, разказва в. "Труд".

Съобщението за смърт било издадено с дата 15 април. Наета била траурна агенция и опелото с близките било насрочено за 17 април. След него обаче ковчегът бил откаран в неизвестна посока.

По-късно се оказало, че жената е сложена в камера, защото не може да бъде погребана заради административни процедури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
15
 
! Отговори
дебел чиновник преди 7 години
А, не я е срам! От къде на къде ще умира без подготвени документи и без предварително да е уведомила съответните служби! Ред, трябва, редддд! Какви са тия своеволия, а?! Ща ми умират без разрешение! И после аз ще трябва да работя докато им оправя кашите. Ааааа!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е направено нарочно с цел близките да тичат като луди от гише на гише и да нямат време да се депресират и да скърбят. Помня като почина баба ми, баща ми направо откачи! От една страна, хем погребваше майка си, от друга "А, ама тя не е пряка наследница, ама не са минали 7 години от последното погребение, а донесете брачното свидетелство на родителите си за да докажете, че тя му е законна съпруга (баба и дядо бяха женени 51 години!) и може да бъде погребана там..." И накрая баба я кремирахме.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега администрацията ако я съживят и изпратят да си подготви всички документи ще ги призная. Как така жената ще умира, без да е предупредила общината за това.п.с. Не й се подигравам на бабата, а на администрацията ни.Лека й пръст на жената.
4
2
 
12
 
! Отговори
радост? преди 7 години
А може би смъртта ни освобождава от всички формалности , с които сме оковани докато сме живи...И все пак светлината, слънцето, природата...Никой не ни казва прави ли са индийските учители...Всяка смърт оставя голяма мъка за живите.Само светлината, слънцето , природата ни помагат да се възстановим...
3
0
 
22
 
! Отговори
истина е преди 7 години
Преди месец трябваше да погреба след неочаквана смърт бившия си съпруг(децата не бяха в страната): тъй като го погребвахме в гроб на майка му, баща му, баба му, искаха ДОКУМЕНТ, че е НАСЛЕДНИК на тези хора.Беше неделя, погребаха го с условие, че ако до сряда не представим документ, ще го ИЗВАДЯТ.!?Още в понеделник занесох, защото намерих документ в архивите му( от подялба на наследство със сестра му). Разказвам на децата, че да притежаваш гроб или да "наследиш" такъв, е като къща.
2
2
 
35
 
! Отговори
... преди 7 години
След това ще я глобят задето е занимавала общината така безцеремонно. После ще се окаже, че трябва да отиде до НАП да си пусне данъчна декларация.
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази държава дори не те пускат да си отидеш спокойно. Пълна безумщина.