Мики Маус, миньони, туристки... Пловдив дава заден за бурките?

Мюсюлманките в града не носят фереджета, убеден е градоначалникът
3 май 2016 15:22,
37
Мики Маус, миньони, туристки... Пловдив дава заден за бурките?
Снимка: архив Reuters

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че мюсюлманките в града не носят фереджета. "С такива одежди могат да се видят единствено туристи", настоя той.

Така градоначалникът коментира внесеното искане от общинари от ПФ да се забрани носенето на бурки и в Пловдив. Предложението предвижда глоби за неспазване на забраната.

Още по темата

Тотев обяви, че първият, който ще пострада от забраната да се закрива лицето на обществени места, е Мики Маус.

"Миньоните са вторите", каза кметът, цитиран от БНР. Градоначалникът вероятно има предвид маските на приказните герои, с които клоуните се разхождат по улиците. "Опасявам се да не развалим празника на децата", допълни той.

Той обясни, че не може да коментира предложението на Патриотите преди да го е видял. "То не е гледано в комисиите на общинския съвет. Лично мнение мога да изразявам само вкъщи", допълни градоначалникът.

Днешните думи на Тотев противоречат на казаното от него на 14 април в коментар на поисканата забрана за носене на бурки в Пловдив.

"Личното ми убеждение е, че трябва да се направи крачка в тази посока. Има почва да се вземе отношение по тази тема, а какво ще бъде то, категорично ще го кажем по време на сесията на ОбС", каза тогава градоначалникът, цитиран от БНР.

Днес обаче Тотев обясни, че не може да се прави аналогия между Пловдив и Пазарджик.

"Все пак трябва да се съобразим и с туристите, които идват в града ни и носят бурки. Трябва да се реши как да се процедира с тях. Да ги събличаме ли? Аз не мога да коментирам в момента от името на Община Пловдив", посочи още кметът.

И докато в Пловдив още спорят да забранят ли фереджетата, общинарите в Пазарджик и Стара Загора вече го направиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Shark,ако и стиска,може и по слива да тръгне.
28
1
 
3
 
! Отговори
Яков преди 7 години
Покриването на жеско лице с фередже е естествено действие.
27
4
 
7
 
! Отговори
васил преди 7 години
Много лесно , ще им проверят личната карта и ако са туристи , минават , кмета много да не шикалкави !
26
2
 
3
 
! Отговори
Комшу на Ванката преди 7 години
после ония "миньончета" и накрая кипите, дългите масури и носенето на "давидови звезди" из Старият град." Далечен е прицела на Ванката и зарад свободата на кипата и масура, шъ създаде етническото многообразие, за което ратуваха и едни други - за пантеон на вероизповеданията в Пловдив, веров мултикулти да напрайм кът възстановим и античната синагога, която била една голяма дупка за ***. Благодаря ви, господа, за инфото, къде точно се намира тя, не че не пиках там редовно навремето, *** ся шъ бъда по примерен и по-усърден в припишкването на "дупката". Хъхъхъхъхъхъ
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za kakvi turisti govorite , gospodin kmete.V sauditska arabia zachto ne se saobrazevat s turistite i genite gi karat da si slagat zabratka i da ne sa s poli. Za da ne stane skandal kmeta predpocita da ugodi na hora kouto izpovedvat druga religia.E razbirase kmeta ako izpovedva nekolko religii ...Tova e drugo
24
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До българинаЕй, напълни се тука с "българи", които пишат думата молоумник разделено. Какво да говори...каквато ни държавата-такива ни и националистите.
23
0
 
4
 
! Отговори
Комшу на Ванката преди 7 години
Ванка, миньонче, наричахме на времето, ниските и дребни мадами, което не значеше, че не са сладки;))) Демон-кратите имате съвсем сбъркана представа за житието и битието. Иначе, лично аз не виждах Ванката и мамка му да бъдат сторонници на забраната на бурките, просто това не е в традицията на града;))) Нека не забравяме, все пак едно от имената на Пловдив е именно "Филибе", и то клуб на филибелията; "густо майна Филибето, пред Тримона ... фраш", хахахахахахах, те така. Ванката мисли демократично и с много далечен прицел: "Ако сега забраня бурките, после трябва да забраня любимият ми Мики Маус,
22
0
 
11
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Ама и Мики ли ходи с бурка в Пловдив???
21
2
 
1
 
! Отговори
Az преди 7 години
До АнонименИнтересно, ти кога за последен път си бил в Пловдив?
20
9
 
7
 
! Отговори
** преди 7 години
Браво на кмета,че не играе по-свирката на чалнатите.
19
3
 
16
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Значи ако българка отиде в Саудитска Арабия може ли да се разхожда по потник, та за нея това е приемливо. Защо трябва да се съобразява с техните правила, а те като дойдат тук - пак да се съобразяваме с техните правила. Ми да не идват, не са ни потрябвали.
18
0
 
17
 
! Отговори
тапак преди 7 години
тоя е по-анимационен от мики маус и по-*** от миньоните..
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пловдив е един от най-чалгарските градове. Ако искат да се борят с ислямизацията да забранят на българките да изглеждат и да се държат като кючекчийки !
16
2
 
21
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
Като иде някоя българка в Саудитска Арабия и разни подобни страни, не може да се разхожда сама без мъжа си и задължително трябва да си е покрила главата. Като дойдат тук всякакви арапи и подобни, е дискриминация като им се забрани да се забраждат ОТ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ. Техните закони трябва да се уважават и спазват, нашите да се преправят в тяхна угода. Живеем в много скапан и "честен" свят, с всяка изминала година все по-"честен" става за нормалните хора...
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На някой политически субекти Дори не им е необходим костюм на Мики Маус за да Изглеждат като П.ал.яци Този Тотев е точно от този тип Политици
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако този мики маус се самовзриви, дали няма да развали праздника на децата?!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като надойдат чуждестранните гости в Европейската столица на културата, да има да им покажем чаршафосани дами. Да знаят, че не е само у тях.
12
2
 
37
 
! Отговори
забрана преди 7 години
Забраната за бурки трябва да се вземе от правителството за цялата държава. Сега започва да прилича на цирк.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Миньоните са вторите", каза кметът ...===Всякакви опити да ни се обяснява това, което е казал кмета са вредни. Той е казал това, което е казал.===Аз, което знам за думата миньон е нисичко девойче, но обикновено се казва миньонче, а не миньон. В интернет намерих и второ значение - някакъв печатарски шрифт. Какво е казал кмета не знам, но това не е изненада. Повечето политици непрекъснато използват думи, чиито значение или не знаят или бъркат и просто използват не на място.
10
2
 
19
 
! Отговори
е преди 7 години
Страх го е ,че ще загуби следващите изборите. Няма да е лошо да им плаща по 120лв. на ден да носят бурки и те ще гласуват със сигурност за него