Раднево под блокада, отцепиха ромската махала

Напрежението в града расте след побоя над младежите
Обновена: 4 май 2016 20:23 | 4 май 2016 19:26, Александър Попов
181
Раднево под блокада, отцепиха ромската махала
Снимка: Facebook

Ромският квартал в Раднево е отцепен със заграждения, блокирани са и улици в града. Целта е да се избегнат сблъсъци, като този от изминалата нощ.

Напрежението в града се покачи заради пребитите преди два дни младежи.

Полицейски сили и жандармерия пристигнаха днес следобед и се разположиха на различни точки, като главната част се намират в подходите около гетото и между къщите в ромската махала, за да пазят имуществото, съобщава bTV.

Тази вечер, в 20:00 часа, се организира протест срещу агресията и безнаказаността, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

В него ще се включат и рокери от цялата страна.

Страхът е навсякъде след снощния протест и преди днешния, и в ромската махала са притеснени.

Инцидентът от понеделник е четвърти за последните два месеца, призна кметът на Раднево.

Задържаните за побоя в Раднево са обвинени в опит за убийство До размяната на юмруци се стигна заради отнето предимство на пътя.

За основен виновник е сочен един от четиримата задържани за последния конфликт - 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, собственик на 2 магазина.

"Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати", съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев, цитиран от телевизията.

Граждани са започнали и подписка за премахване на незаконните къщи в ромското гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: ромиРаднево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗнаеш ли къде е жандармерията?Да пази ман гаалите.
61
35
 
35
 
! Отговори
бг преди 7 години
Направо им се чудя на младежите, които искат да влязат в ромската махала. Те ум имат ли? Влязат ли в ромската махла, сетне живи няма да излязат оттам. В ромските махали лесно се влиза и много трудно се излиза, първо се минава през Пирогов на път към дома. По-добре не дразнете ромите, че ще си изпатите. Ромите здраво бият и са много задружни. Не са като нас българите индивидуалисти и страхливи.
60
1
 
32
 
! Отговори
до 101 преди 7 години
Какво ти е чудно работата е ясна прекараха ни за пореден път и ако предишните пъти се криеха вече не им пука и ни прекарват направо без да се крият.
59
2
 
44
 
! Отговори
Варна преди 7 години
И във Варна е така. *** продават цигари на пазара както и в Добрич. От 10 години на едно и също място - точно диагонално срещу срибната борса. В мазето е пълно с цигари, а има и други депа. Всички знаят и си купуват там цигари. Там полиция не ходи. Има само пазачи на бариерата за пазара. В цялата ни Родина е така - командва се от мутри в униформи. А се сменят само цветовете в Народната Говорилня.
58
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете ми къде мога да видя как ПОЛИЦИЯТА РАЗБИВА главите на протестиращи ?Забранено е да не гледат робите как действат надзирателите в КОНЦЛАГЕР БЪЛГАРИЯ
57
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изчистим България на 2 Юни 2 дни преди организираното от БТВ почистване !
56
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не изринем завинаги политиците и техните любимци на помощи,има 2 варианта за нас.1 -СЪБИРАМЕ СИ БАГАЖА И СИ ТРЪГВАМЕ,2 БЪЛГАРИТЕ СЪС ЧАСТНА ЗЕМЯ ПРИЮТЯВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ ВСИЧКИ КРАЙЩА НА България ограждаме я ,спираме да плащаме данъци и създаваме нова малка България с нова конституция.
55
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицията отвърна на нападенията и мина в настъпление. Няколко души от протестиращите са с окървавени глави.Народе !!!!
54
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според очевидци се е стигнало и до удари с палки на протестиращи !Та кои каза ,че не сме роби и полицията служи на нас
53
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за демократични,американски резервати за племето,нежелаещо да спазва европейските си задължения,както и трудови лагери за експлоатация на народните представители ограбващи страната ни.След 15 години ще сме малцинство стягащо масово куфари за бягство от примитивна територия гетото на ЕС.
52
0
 
52
 
! Отговори
до 75 преди 7 години
Виждам ,че все повече хора проглеждат и виждат на кого служи полицията
51
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е тази жандармерия и полиция да защити българите от ромските набези по селата. Защо се намират само там където са заплашени ромите. В България ли се намираме или в .игания.
50
0
 
44
 
! Отговори
ники преди 7 години
Спящия кмет сега се сети да маха не законните бараки.
49
0
 
54
 
! Отговори
старик преди 7 години
Значи тях пазите от гнева на народа, а нас възрастните, децата , жилищата ни и т.н. не искате.! Много гадно. И после не се чудете защо рипаме против тая власт.
48
0
 
46
 
! Отговори
Ивелина преди 7 години
Изглежда този сайт няма нищо общо с българската общност?!
47
0
 
38
 
! Отговори
399 преди 7 години
До до Някой по долуИ на правопис ни учат, само дето не уточняват за 50 или 100 мл ром става дума...
46
0
 
59
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А къде спа кмета до сега,че не провери законни ли са магазините на тоя ц....нин.И как не се намери полиция и закон да защити бабите по селата от тия ц...ни?Такова нещо в КНДР не може да се случи.Там има железни закони и железни управници.Ако дойде момченцето Ким Чен Ур,ще гласувам за него.
45
4
 
53
 
! Отговори
До Въпрос преди 7 години
Защота в чужбина живеят българските роми - хора с образование и професионални навици, и изповядващи източно-православната религия, а в Бг са останали така таречените турски циг...ни - хора без елементарно образование и без трудови навици изповядващи исляма.Разликата е Огромна!!!!!!!!
44
0
 
43
 
! Отговори
до Някой по долу преди 7 години
В този вестник умишлено са се заменят БЪЛГАРСКИ ДУМИ с ,,***'' за да използвате чужди думи и така - лека ,полека не само ще се пише на шльокавица , а и ще се говори.
43
0
 
66
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
искам да попитам можещите да четат роемеи,защо в чужбина се представят за българи,а тук са джипсита?