Екшън в Русе: Бунт в блок заради опис на имоти

Собствениците притежават жилища, ипотекирани предварително
Обновена: 10 май 2016 18:28 | 10 май 2016 18:00,
84
Екшън в Русе: Бунт в блок заради опис на имоти
Снимка: bgonair.bg

Истински екшън се разигра в жилищен блок в Русе заради опис на имоти. Собствениците на апартаменти не пожелаха да допуснат съдия-изпълнителя и се наложи намеса на полицията.

Причината – хората се оказват притежатели на жилища, предварително ипотекирани от строителния предприемач. След като той не си плаща кредита, банката сега си ги иска чрез съдия-изпълнител.

Проблемите за хората от блок "Теодора" започват преди три години, когато разбират, че закупените от тях имоти всъщност са с ипотека. Сега те са изправени пред избора да останат без жилища или да си ги купят наново – като Росица Георгиева например.

"Останаха 3000 евро да доплатим, но моят син разбра какво е и спря да плаща. И сега играхме на търг, купихме го наново и сега този г-н Блъсков ни иска 9600 лв. наем", разказа Росица Георгиева.

"Дъщеря ми си има нотариален акт, акт 16, по банков път всичко си е платила, няма да допусна, жилището е на дъщеря ми. Не ги ли е срам по този начин да лъжат и да мамят хората", коментира друга потърпевша.

Потърпевшите са подали жалби до всички възможни институции. От Окръжна прокуратура са започнали разследване, тъй като се оказва, че имотите са ипотекирани два пъти. 

Въпреки опитите да го спрат, съдия-изпълнителят е категоричен обаче, че ще си свърши работата. За да не се стигне до ексцесии, на мястото бяха изпратени три полицейски патрулки с униформени. Описите продължават.

Вижте целия репортаж във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: блокРусеипотека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Катми с мед преди 7 години
Ами като са лапали мухите, вместо да проверят имототе за тежести, преди да ги купят, сега да си берат гайлето. Имот не се купува, както се купуват домати от пазара. Първо се проверява за тежести- ипотеки, неплатени сметки и т.н. и чак тогава, ако всичко е наред, се правят договори и се дават пари.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бЪЛГАРСКИ СЪД е равно на ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички апартаменти събират по 2000лв и ги дават на едни хора със специални способности. После едни други хора отиват да плуват в Дунава по малките часове с обувки от бетон. Така се решават проблемите на територии на които няма държава.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
обесете чси-то и 2-3ма дебели полицаи на козирката на блока
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро всеки "пестеливец" в бг-ту ще осъзнае, че се нуждае от личен адвокат, както е с личните лекари и както е в целия цивилизован свят.Винаги ще има хора търсещи лесни пари и винаги ще има *** шарани, въпросът е да ги ограничим до минимум.
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГогоГого, това показва, че ролята на нотариуса не е никаква а е ПРЕСТЪПНА ! ПРЕСТЪПНА, точно както цялата съдебна система в България. Бих посъветвала нещастния народ да организира по-здрав народен съд събран на улицата и да разчистят хората които не заслужават въздуха под българското небе
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топката е в прокуратурата и съда.Но нашите съдии са продажни и пак ще измислят някоя схема.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SOS
61
1
 
19
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Ако имат документ за собственост няма как да бъдат изгонени и банката го духа и отива да гони предприемача. Съдия-изпълнителят няма как "да си свърши работата" ако собствениците имат изрядни документи.
60
0
 
51
 
! Отговори
12 преди 7 години
Вината е изцяло в нотариуса. Той е бил длъжен да провери всички тежести върху цялата собственост на предприемача. Практически ипотекираната сграда е собственост на банката и банката е дала кредит срещу документ за собственост. При продажбата на апартамент от тази сграда парите е трябвало да бъдат превеждани към банката- кредитор, а продаденото жилище да се изважда от останалата под ипотека част от сградата. Инвеститорът и нотариуса са извършили измама като са продавали чужда собственост.
59
0
 
46
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Това показва, че ролята на нотариуса е точно никаква. Защо му се плащат такси като всяка бандитска банка след това налага запори? Не е случайно, че и тези в парламента "проспиват" необходимите промени, които трябва да се направят. По-зле от бананова република сме. Нотариуси-съдиия изпълнители-банки, политици = организирана престъпна групаПосле да не се чудите защо до вчера нормални хора застрелват банкерки
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен62: ИМА И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ПРАВНИ ОРГАНИ ЗА ЗАЩИТА НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ВЕДНАГА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С НАШИТЕ "ИЗГУБЕНИ ДУШИ" ПОВЕЧЕ НИТО СЕКУНДА ! НЕ ЧАКАЙТЕ НИКОГО ЗА ПРАВАТА СИ В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ЕДНО "ОТ УМРЯЛ ПИСМО ДА ОЧАКВАШ" , БЕЗ НИКАКВА РАЗЛИКА ! ТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС ДА НИ ЛИШАВАТ ОТ ВСИЧКИ ПРАВА , ДОКАТО НИ ИМА ! ТЕ СА ПИОНКИ НА ИЛЮМИНАТИТЕ АНТИХРИСТИ ! У НАС Е НА "ПОВИСОКО НИВО" УНИЩОЖЕНИЕТО НА ДУХОВНО КАЧЕСТВЕНИТЕ ХОРА ! И ДПС РАБОТИ УСЪРДНО ЗА ТОВА БЕЗСПОРНО !!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Някой по долу 58: НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ВСЯКАКВИ ДОКУМЕНТИ ОТДАВНА,ОСОБЕНО ИМОТНИ!ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ДЕЙНОСТ НА ИМОТНАТА МАФИЯ!ТЯХ НИКОЙ НИКОГА НЕ ОСЪЖДА И ОБВИНЯВАНАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОД ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!ИМА ЙЕРАРХИЯ В ТАЗИ ПРЕСТЪПНА/безпрецедентна/ СТРУКТУРА,КАТО НАЙОТГОРЕ ВЗЕМАТ НАЙМНОГО ОТ"ПЛЯЧКАТА",ТЕ СА"МОЗЪКА" НА ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ И ПЛАЩАТ НА "ПИОНКИТЕ НАДОЛУ"ЗА"ЧЕРНАТА РАБОТА"!МНОГО ХОРА СА ЗАТРИЛИ,ИЗГОНИЛИ НА УЛИЦАТА, ВКАРАЛИ В ПСИХИАТРИЯ,ЗАПЛАШВАТ!..
56
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 7 години
Е нали искахте ЕООД с по 2лв. капитал - получихте ги. Милиони безотговорни субекти въртят "бизнес" в България и лъжат колкото си искат а после се продават във квартал Нов път на Видин.
55
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте малко ! Ипотеката не умираше ли заедно с този който я е направил. Какво чакат тези хора ? Решете си проблема за минута. Държава няма!! Павосъдието е подкупно
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен55: И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ УЧАСТВАТ КОЛКО ХОРА ИМА "ДРОГИРАНИ" С ЛЕКАРСТВА В ПСИХИАТРИЧНИ БОЛНИЦИ , А И "ОТИШЛИ СИ" ВЕЧЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ! А И ЗАЩО ЛИ СА "ДАРИЛИ" ИМОТИТЕ СИ НЕ НА НАСЛЕДНИЦИТЕ , А НА СЪВСЕМ ЧУЖДИ /с фалшиви документи/! ИМА И ЖИВЕЕЩИ"ПОД НАЕМ" В СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ БЕЗ ДА ЗНАЯТ ТОВА , НО РАЗБОЛЯВАЩИ СЕ И УМИРАЩИ"БЪРЗО"ВСИЧКИТЕ МНОГОБРОЙНИ ВЕЩИЦИ/вещери/РАБОТЯТ ЗА ТЯХ/екстрасенси/, ПОСТОЯННИ ОПИТИ ЗА ЗАПЛАХИ/адресират се на твой адрес, пращат поща/! ЗА АДА СА ОТДАВНА !
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Някой по долуТова е така само при случай, че нотариуса не е в играта. Проверка за тежести е задължителна при всяка сделка на недвижим имот. Плаща се някаква сума с която нотариуса гарантира сигурността на покупката.
52
0
 
4
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Доколкото знам е тя
51
0
 
16
 
! Отговори
до Някой по долу преди 7 години
Ако не се лъжа имотите имат кадастрален номер или нещо подобно и се предполага , че като го купуваш се вади документ където пише дали има запор върху имота.
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на бас се хващам че тая банка е раифазен , те са най големите мошеници сред банките