Системата за тол таксите ще се забави

Има жалба в КЗК срещу обявения от АПИ търг за изпълнител
Обновена: 10 май 2016 21:11 | 10 май 2016 21:08, Надежда Бочева
10
Системата за тол таксите ще се забави
Снимка: Архив Булфото

Изграждането на системата за въвеждане на тол такси по магистралите ще се забави. Това коментира пред Investor.bg инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Той заяви това по повод на жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обявената от АПИ обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т и за въвеждане на система за електронни винетки.

Търгът бе обявен на 5 април 2016 година и се очакваше изпълнителят да получи до 200 млн. лв. без ДДС. Срокът за подаване на оферти е 30.05.2016 г., а отварянето беше планирано за следващия ден.

Жалбата в КЗК е подадена от „Мархинженеринг“ ЕООД с искане за временни мерки.

„Процедурата ще се забави, докато се произнесе КЗК. Интересите в тази посока са големи, дори с един месец да бъде забавена процедурата, някой ще извлече полза от това“, смята Лазаров.

Компанията, подала жалба, е с предмет на дейност проектиране, строителство, обзавеждане, строителни ремонти и други дейности. Управител е Георги Георгиев Божков.

Публикуваната обществена поръчка предвиждаше за товарните автомобили над 3,5 т пътните такси да се плащат на база изминато разстояние, а за леките автомобили – за време.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски е казал:"Смърт,смърт и пак смърт"
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво да има тол такси на магистралите ама де ги магистралите... да вземат първо тях да построят.
8
0
 
7
 
! Отговори
до кога търпение преди 7 години
Десетки хора загиват по двупосочните първостепенни пътища всяка година. Какво толкова невъзможно има в намирането на инвеститор за построяване на еднопосочни трасета, после тол такса за изплащането!? Или като няма как да се краде от нещо, просто да не се прави?
7
1
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
важното е винетки да има за всички и направо да ги направят 199.99лв
6
0
 
5
 
! Отговори
Лилян преди 7 години
Е при такова задание е нормално да има обжалване
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леките коли за време??? Па има ли другаде по света такава глупост?Значи ще искаме да караме с 200 за да плащаме по-малко. А държавата няма да ремонтира дупките за да караме по-бавно и да плащаме повече.
4
1
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 7 години
Що копирахте унгарската система, която изобщо не е справедлива? Боко и орбан са приятели. Акде на бас, че унгарци ще спечелят
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази агенция, поръчките ги печели този който върне тридесет процента на онези некадърни тумбаци, на площад Македония. Те пък отделят за бочко от манкя.
2
3
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ще потърпим, ние сме си търпеливи.Търпим преход 27 години вече, търпим да ни управляват бивши и бъдещи затворници, физкултурници, доценти по физическа подготовка, и какво ли не.Търпим и ще търпим, ако ще винетката да стане 200 лева за седмица, а пътищата да са тип "писта за краш тестове на амтомобилен сонцерн", ще изтърпим и това.
1
3
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
сега и тол такси,скоро и такса живот ще ни сложат.Да живее слетлото атлантическо бъдеще,кога ще ги изкормим с голи ръце тези *** бе кръвта ни изпиха ,колко ще търпи този *** народ !Това е ГЕНОЦИД!!