Градушки, дъжд, гръмотевици и температури до 25°

Хладен въздух носи захлаждане днес над страната
15 май 2016 08:37,
1
Градушки, дъжд, гръмотевици и температури до 25°
Снимка: Булфото, архив

Днес максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитиран от агенция "Фокус".

От запад-северозапад с до умерен вятър ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Облачността ще е променлива и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток.

Максимални температури ще са между 22° и 26°. Температура на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
cumulos nimbos преди 7 години
Егати събитието цяла новина