Преди 4 г.: Тея с коня Тюмен на бала! Днес: Без кон, но с бебе!

23-годишната вече жена учи ветеринарна медицина в Стара Загора
22 май 2016 07:45,
42
Преди 4 г.: Тея с коня Тюмен на бала! Днес: Без кон, но с бебе!
Теа и Тюмен на абитуриентския бал. СНИМКА: "24 часа"

Абитуриентските балове вече започват и обяснимо те ще приковат вниманието на много хора през следващите дни. Но в Стара Загора и досега не са забравили как преди 4 години зрелостничката от местната Ветеринарна гимназия Теа Димитрова дойде на бала си, яхнала черен кон. "Моят кавалер за бала е Тюмен", обяви тогава момичето за въпросния кон.

И до днес Теа си остава една от най-атрактивните и нестандартни абитуриентки, празнували някога завършването на средното си образование в Стара Загора.

Днес, 4 години по-късно, отриваме една пораснала Тея - някогашната абитуриентка вече е на 23 години, омъжена, майка на син Русен, който е на 1,5 годинки. Сбъднала е тогавашната си мечта и учи ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора, вече е в трети курс.

"Това за бала си го бях решила от 3-4 години", категорично е момичето, което израсло сред конете на баща си Ангел във фермата им в чирпанското село Свобода. Там той гледа телета и 30 коня, но предимно за впрягане и за надбягване с двуколки.

А Тюмен е 6-годишен жребец за езда, купен от Холандия. Черен фризиец. Познавачите знаят, че това са много красиви коне с кротък нрав, чиято родина е тъкмо Холандия. Славят се с дългите си гриви и опашки, които обикновено не се подстригват и стигат до земята.

Впечатляват и с походката си - когато вървят, отстрани изглежда, че танцуват.

"Когато татко ме заведе и видях Тюмен, вече знаех, че ще бъда с него на бала", категорична е Теа пред "24 часа".

Обича галопа и язди по мъжки. Знае, че някога дамите са сядали настрани на коня, но това не е за нея. Не крие, че и по характер, и по поведение е мъжкарана. Ако има страх от нещо, то е от самотата. И нещо твърде необичайно за едно момиче - плаче много рядко, и то от инат, ако нещо не стане така, както е поискала.

"Още в първите дни на гимназията ме извикаха при директора, защото ступах една моя съученичка. Нарече ме: "Циганка". Казах й, че не знае с кого си има работа и отказах да й се извиня. Сега сме приятелки", спомня си Теа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
11
 
! Отговори
Един от село преди 7 години
Само бебето да не е от този красавец.
25
3
 
17
 
! Отговори
Mitaka, BG преди 7 години
Super e momicheto i konq sashto, evala
24
3
 
17
 
! Отговори
коце преди 7 години
Браво, супер крак.
23
3
 
22
 
! Отговори
аз преди 7 години
Тея с коня Тюмен на бала! Днес: Без кон, но с бебе!-------------------------------- Да не питаме от кой е бебето :)
22
3
 
13
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Супер си е!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тая Теа трябва тутакси тъкмо с танк да тръгне там на абсолвентската.
20
1
 
16
 
! Отговори
Бармалей преди 7 години
Животното си го бива...
19
0
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 18"Тая да не ти е в къщата"Цитат от статията:"Обича галопа и язди по мъжки. Знае, че някога дамите са сядали настрани на коня, но това не е за нея."Някога знаеш ли кога са сядали настрани? По времето на Викторианска Англия.Има снимка на кралица Виктория седнала така настрани.Сега тази поза се смята за анахронизъм.Единственият проблем в случая е късата рокличка - когато сяда може да и се види нещо все пак. Затова панталонът е за предпочитане.
18
8
 
40
 
! Отговори
Делю преди 7 години
500 години робство не можаха да ни затрият като нация, но сега 20 години чалга ще са на път да ни изтрият от света като нация.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, разбирам, че за един определен етнос това да запишеш висше образование и да стигнеш до 3 курс си е като да спечелиш Нобелова награда, ама чак пък толкова... От утре искам редовни новини за всяка студентка с бебе.
16
0
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 11"Пак много късно е родила, стара мома до 20 г."Това като го прочетох и се сетих за един откъс от "Записките" на Захарий Стоянов.Той разказва, че когато са тръгнали да вдигат въстанието, събрали се няколко каруци с юнаци с бели калпаци и развети байряци. Пеели песни, били весели, та казва човек отдалече като ги види, ще си помисли - сватбари са, отиват на сватба.Да, ама като ги види по-отблизо ще рече, много стари са за сватба - на по 20 - 25 години мъже, стари ергени...
15
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая да не ти е в къщата.Няма по-противно нещо от жена-мъжкарана.Селска му работада си присади един пен*ис та всичко да си отиде на мястото.
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква важно новина само! Всяка година хиляди завършват училище, пък не пишете нито ред за тях нито тогава, нито 4 години по-късно. Какво е постигнало това момиче, че да е на първа страница? Омъжила се е, има дете и е студентка... извинете, ама това не е кой знае какво постижение!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие коментиращите не признавате добри и лоши новини. Всички под ножа.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догодина кат завършвам,аз ще отида с камила.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И що се е разсърдила, чак па и на бой скача? Иска да й казват ромка като стрхливите журналисти ли?
10
12
 
9
 
! Отговори
чудо на природата преди 7 години
кон язди кон 0_о
9
5
 
41
 
! Отговори
З....К преди 7 години
Там той гледа телета и 30 коня.Кой от задниците пишещи тук може да се похвали с нещо подобно?
8
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе коня е по красив от ездачката ....с тази грозна поличка и тези тлъсти кълки само го загрозява животното.
7
20
 
24
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Даааа.Щом е с бебе,вече е обяздена.Продължението навярно ще е -самотна майка.Животът не винаги е разходка с конь.Поне за повечето хора.