Спасиха лекаря, пребит зверски от роми в Казанлък

Единият от двамата биячи е в ареста, другият е в болница
22 май 2016 11:00,
46
Спасиха лекаря, пребит зверски от роми в Казанлък
Снимка: архив, Булфото

Животът на пребития от пациенти шеф на Спешното отделение на болницата в Казанлък е вън от опасност, съобщиха колегите на пострадалия д-р Терзиев.

Единият от двамата побойници, нахлули в болницата във видимо нетрезво състояние, е задържан за срок от 24 часа. Другият ром е настанен за лечение в казанлъшката болница.

Още по темата

Пред Нова тв вече бившият служител на същото отделение – д-р Гергана Гечева, разказа, че тя също е била жертва на побой от пациент.

"Чувствам се унизена и нещастна, че трябва да упражнявам тази хуманна професия в България", сподели тя.

След посегателството срещу нея тя напуска работата си и заминава да специализира в Израел.

"Нанесените материални щети са поправими. Непоправимо обаче е отношението на част от хората в обществото към медицинските специалисти, които денонощно се грижат за здравето им", коментира директорът на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" д-р Кети Манолова.

Тя каза още, че всички предохранителни мерки, които се взимат в лечебното заведение, не могат да предотвратят последствията от агресивното поведение на пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 7 години
> Трябва да се ограничи популацията на едни определени българи, за да не се случват подобни дивотии.Полза от тях никаква, висят на вратовете ни до живот.Издържаме ги в училище, после ги храним в затвора, защото са убили бабичка за 5 лева.Това трябва да спре!Трябва да спре, ама няма да спре. Паднахме в капана на толерастията и либерализма. И така - докато не измрем повечето и не станем малцинство.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Докато не забранят дейността на БХК, като антинационална организация, *** ще бият и убиват лекари, професори, учители, старци. Преди дни оная, с външно неустановимия пол и профанския жаргонен изговор, се пенявеше по радиото, че българите били расисти, мит било, че приемали хората от други етноси и т.н. За тия думи, ако имаме правителство и прокуратура, тази клеветница с висок пост в БХК трябва да бъде осъдена незабавно на 5 години труд като санитарка в гетото.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова безработни мутри има,набързо по един медицински инструктаж и в махалата ,да оказват първа предмедицинска помощ.
22
2
 
7
 
! Отговори
Ина преди 7 години
До РикНормален човек с нормална работа съм, просто съм дала много пари на лекари, не защото са лекували, а защото са си поискали и съм нямала друг изход.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм българин и искам да споделя , че наскоро ми объркаха пневмония с обикновена настинка ... за малко да съм на небето ... не бой , а куршуми заслужават някои скапани наши лекари ... но ще става и по лошо с тези купени дипломи с 3-ки ...
20
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 7 години
Не зависимо дали работят или не трябва да си платят за наглостта.Нека ръководните органи в държавата да намерят начини как да си вземат глобите и наказанията от такива, които все плачат , че нямат. Искрени съчувствия към потърпевшите. А къде са бодигардовете?На такива " пациенти" бой до дупка за да забравят пътя за спешното отделение и да знаят , че живота им е в ръцете на медиците.Има много начини за отмъщение. Стига толерантност или боят е за "благодарност"?!
19
0
 
23
 
! Отговори
akut преди 7 години
така е лекувайте ги за да ви бият
18
3
 
19
 
! Отговори
Оставки преди 7 години
Москов дей да си хвърли оставката? Нали като стана министър много се пенеше, че няма да даде да му бият лекарите? Е, бият ги редовно. Ама му е полезно и приятно да е министър.За Бъчварова да не говоря.
17
0
 
11
 
! Отговори
Валка преди 7 години
Това са: желаните избиратели на нашите управляващи, любимците на неправителствените организации и на посолството на една държава, питомците на европейските институции. Вижте ги какво представляват, по тях може да съдите за нравствения облик на покровителите им.
16
0
 
19
 
! Отговори
Калаш преди 7 години
До Анонимен 4Ходят по гетата, защото1. За разлика от жителите на гетата са човеци и имат чувство за лекарски дълг2. Току-виж ги осъдили, че не отишлиВ случая лекарите си стоят в болницата, гетата идват при тях с цялата си хубост ненагледна. И така е в Казанлък от 3 години. Бог да ги убие и нападатели, и по-високопоставените им закрилници. Да им се връща до девето коляно.
15
0
 
4
 
! Отговори
Дрънчо преди 7 години
До Анонимен 14Тия са поръчани да пишат глупости, ако и ти не си поръчан, що въобще се занимаваш с тях?
14
0
 
26
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Явно трябва да започнат да се бият прокурори и съдии, за да разберат, че всеки, който е посегнал на лекар, трябва незабавно да влиза в затвора за минимум година в затвора. Това е единствената мярка за да се спре това безумие.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК ще осъдят лекаря, че не се е държал хуманно с папайците и ги е провокирал да му теглят един бой. Няма ли държавата да ги осъди тия и да излезе истината откъде им идва финансирането.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един човек е пребит. Човек учил, работил, давал дежурства, седял в тази клоака нарече България... И сега българи злобеят и се радват, че е пребит. И то от неграмотен, пиян и безгръбначен плазмодий... Ако проявявахте повече уважение един към друг, ако не се опитвахте да се прецакате взаимно на всяка крачка, ако бяхте хора, нямаше да пишете такива неща. Но вие сте такива, България е такава, защото тя е отражение на вас - злобни същества, които никога няма да кажат "с какво да помогна", а "бий го!"
11
2
 
6
 
! Отговори
Рик преди 7 години
До ИнаНе разбрах Вие и Василев какво работите точно да преброим колко човека са набрали на колегите ви - Дане би - Данъчен и Адвокатка ? Или служители от БХК , който скоро ще трябва да се преориянтира и да почне да защитава и Българите - Нали е Български ???
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така,защо номера на изтрезвителката или отрезвително отделение не е сред спешните отделения или учреждения за спешните случай и не е обявен на населението за информация в това число и на лични лекари за препратка за бърза критична помощ като от вид бедствие в гъсто населени райони и съответващи застраховки от бедстващи стихийно явления и чястици според степента на нанесените поражения и щети,значи с престоя на бедствието в района от районото се оценява геометрично пропорцианално характера в лв
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сам си е виновен ако си беше подал оставката тъй нямаше да се случи да одят гейберазите да ги лекуват.
8
2
 
14
 
! Отговори
Рик преди 7 години
До ВасилевДали е хубаво място зависи от Нас . Докато се одобряват безчинствата на пияни Роми няма да стане по - добро място със сигурност . Имам роднини ( а и кой ли няма ) които Си ги лекуваха до края на париците и в Израел и в Турция . За съжаление неуспешно . Ако има нещо - Не хубаво това са Ромските произволи , Злобата , Завистта и Неуважаването на чуждия труд . Изгонихме си кадърните лекари ( голяма част ) сега и с учителите се пробваме . После Ревем че ги няма . Тъпо не ли ????
7
19
 
17
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Не коментирам случая, искам само да кажа че аз съм образована и възпитана българка , но бих пребила до смърт доста лекари, просто защото го заслужават!
6
9
 
17
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Рик ,когато детето ти на два месеца отказват да го приемат в болница с бронхиолит ( поради това че изнемогвали ) в Ямбол ,Сливен ,Стара Загора Пловдив всякакви клиники общински и частни и когато част от роднините ти измират без дори да им е поставена точна диагноза и лечение и когато ти се налага да ходиш на зъболекър от Ямбол до Пловдив за една коронка ,ти справидливи човече продължавай да обичаш и да не злобееш ,дано никога не се сблъскаш с това и мислинето ти ,че живееш на хубаво място си ост