От МВР: Спокойствие в Галиче скоро няма да има...

В къщата на Чоков открили документи, доказващи лихварство
27 май 2016 14:07,
30
От МВР: Спокойствие в Галиче скоро няма да има...
Снимка: архив, Bulphoto

Арестът на кмета на Галиче Ценко Чоков едва ли ще успокои селото. Такава прогноза направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

"От това, което знам и виждам в Галиче, едва ли толкова скоро ще има успокоение. Там има две страни, които толкова са изострили отношенията си, че трудно могат да ги преодолеят в момента", каза Бъчварова.

Тя допълни, че заради това отговорността на полицията в случая е голяма.

Още по темата

Чоков и синовете му Мартин и Спас бяха арестувани вчера при специализирана полицейска акция. Общо бяха арестувани 12 души. 

Днес Бъчварова потвърди, че срещу кмета има повдигнати шест обвинения, а при обиска в дома му са открити документи, доказващи лихварство. 

Вътрешният министър бе в парламента за редовния парламентарен контрол, а след него замина за Ямбол за дискусия за битовата престъпност. Това припомни на репортерите за Динко от Ямбол, ловецът на бежанци. На въпроса дали и той е канен на дискусията, Бъчварова обясни, че му е благодарила за последното геройство - спасяването на пострадали в катастрофа хора.

Шефката на МВР съобщи, че в последтите няколко дни се забелязва леко увеличение на бежанския поток. Тя потвърди за заловени около 30 души близо до Приморско. 

"Ние съдим за потока на бежанци не само по тези, които успяваме да заловим, но и по тези, за които подаваме сигнали на турската страна, за да предотвратят влизането им. Има значителен брой, които се опитват да преминат границата, но с тези мерки които имаме договорени с турската страна, те не биват допуснати", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ГаличеБъчвароваЧоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гаранция от 1000 лв.В края на май 2002 г. отново се оказа в ареста, след като жестоко преби в заведение в Галиче недоволен от него младеж. По това време Бойко Борисов бе главен секретар на МВР и поиска съдействие от прокуратурата за озаптяването на Чоков. След 72-часовия престой зад решетките кметът бе пуснат от съда срещу 2000 лв.В края на същата година той все пак бе осъден за първи път по дело от 2001 г. Районният съд в Бяла Слатина му даде 1,5 г. условно за жесток побой с бухалка на възрастна вдовица заради стара вражда със сина ѝ.По-късно Чоков бе отстранен от поста и за
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е първият път, когато Чоков се е оказвал с белезници на ръцете. Още в третия мандат на вечния кмет, както го наричат в Галиче, той бе арестуван два пъти. Първо през февруари 2002 г., когато бе обвинен, защото преби двама мъже от селото, набедени от него, че са задигнали фуражомелка на негов приятел. Чоков ги върза голи на кол посред зима, би ги жестоко няколко пъти и ги залива със студена вода.В РПУ-Бяла Слатина, вече имаше 6 висящи дела срещу него за подобни саморазправи и заплахи към хора от селото. След като престоя три денонощия зад решетките, кметът бе пуснат от съда срещу гар
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Галиче се е крало винаги,в соца му казваха обсебване Но с производство от земеделие и то частник, да се стане богат не е позволено - не е прието. Тук от 100г. е така.С такава собственост в Европа е нормално. Тука ти завиждат, но когато се трудиш те унижават. Сега министър Р. Бъчварова вижда нещата, който са натрупани от години и решението ще стане след години.
19
1
 
13
 
! Отговори
tornado преди 7 години
Не го пипайте.НА снимката е най"интелигентната"мутра
18
2
 
21
 
! Отговори
Кви са тия бе? Царе? преди 7 години
Само не мога да разбера как някой си ще дойде в къщи и ще ме бие като вол а аз ще стоя понеже имал власт кинти връзки и т.н. Директно го пращам у амина!!! Ако ще и 100 години да го лежа... *** и ***....
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя си му личи че е престъпник отвсякъде, пък и за кмет си го избирали. или нещо е фалшифицирал. Странни хора по нашите земи.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не беше ли от ДПС?
15
2
 
10
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
евалла! бой по тиквата неграмотниците!!! нека греП го вземат под крилото си!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е необходимо да бъде с двуцевка....!!!!
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде във София Волен Сидеров мие паметници,спазва ли се закона и наложената пробация?
12
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Само от заглавието разбрах,че у нас има полиция,надолу не смятам да чета изобщо.Смех!!!!!!
11
23
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Ценко Чоков е много добър кмет и български патриот.Имаме воля! Още един мандат за Ценко Чоков!
10
3
 
30
 
! Отговори
Радослав преди 7 години
Този *** заслужава тотална конфискация и затвор до живот
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази грозна *** що не е в затвора
8
9
 
10
 
! Отговори
Tikwun преди 7 години
Като са ви скъпи плодовете и зеленчуците "яжте пасти"- Боко Борисов
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 ПРАВ СИ КОМУНИЗМА СИ ПОСТРОИХА ШЕПА ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ВЕРНИ СИНОВЕ НА ПАРТИЯТА МАЙКА И ПО ДАДЕН ЗНАК ОТ ГОСПОДАРЯ СИ ФАЛИРАТ ЦЕЛИ ОБЛАСТИ ОТ ИНДУСТРИЯ И ИКОНОМИКА, СЪЩИТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ КОИТО ВЕЧЕ СА В НАСТЪПЛЕНИЕ И БОРБА ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПРАВА И РАВЕНСТВО НА БЕДНИ И РАБОТНИЦИ, ТЕЗИ ЛЕВИ ОЛИГАРСИ ВЕЧЕ АХА, АХА СА НАПРАВИЛИ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЕВРОПЕЙСКИ, ЗАТОВА СА УСПЕЛИ- ПОБЕДИЛИ СА В БОРБАТА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ- ТЕ СА ПРЕГЪРНАЛИ ИНТЕРНАЦИОНАЛА НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ
6
2
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Същото е и с парламентарните , същото ще бъде и с президентските избори, защо се учудваш! Случващото се в Галиче е отражение на случващото се в цялата държава ! Начело са мутри и престъпници , те ни управляват!Затова сме и бедни , така по лесно ни манипулират и управляват!
5
4
 
19
 
! Отговори
вожд от Кула преди 7 години
Тъкмо беше построен социализма в северозапада и пак го провалиха. Хората ходеха безплатно на море и екскурзии. Колко хубаво беше преди. Кога ще построим комунизъма.
4
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е възможно в една страна която претендира че е част от Европа,да има подобни елементи които да дирибействат по този начин,да се наричат кметове,хората да ги избират от страх,и държавата да мълчи. Това го няма даже и в Коумбия,Боливия и която и да е подобна страна,камоли в Европа. България е страната на абсурдите, нещо уникално
3
4
 
11
 
! Отговори
Божидар Христов преди 7 години
!!!СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО!!!ИСТИНАТА , ТАКАВА КАКВАТО СИ Е И ДО ДЕН ДНЕШЕН ПРОЧЕТЕТЕ, И ВИЖТЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАК РАБОТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В ГРАД РУСЕ. blitz.bg/news/article/286326 ТЯ НЕ Е ПО-РАЗЛИЧНА ОТ ТАМ, КЪДЕТО ЖИВЕЕТЕ И ВИЕ. ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ НАД ДВЕ ГОДИНИ СЪМ ПОДАЛ ЖАЛБА ДО: ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА, ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ И ДАНС.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ КАТО РИБИ, СТРАХА И ЗАВИСИМОСТИТЕ СКОВАВАТ ТЕХНИТЕ УМОВЕ. ВСИЧКО СЕ ЗАМИТА, НЯМА РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ДА ЗАЩИТЯТ МОИТЕ ЧОВЕШКИ И ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, ГАРАНТИРАНИМИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО В ЧЛ. 6 АЛ.1 Е ЗАПИСАНО, ЧЕ