Община ще плаща 6 бона на жена, счупила крак в дупка

Пострадалата седяла 45 дни в гипс, 4 месеца се възстановявала
30 май 2016 08:28,
7
Община ще плаща 6 бона на жена, счупила крак в дупка
Снимка: архив, Bulphoto

Жителка на Монтана осъди общинската управа заради дупка в центъра на града, в която паднала и счупила крака си. Районният съд оцени страданията на жената на близо 6000 лв.

40-годишната жена пострадала през 2014 г. на кръстовище в областния град. На път към работата си тя преминала на зелен светофар по пешеходна пътека, но се спънала в опънато ниско стоманено въже и паднала в изкопана в асфалта дупка. При инцидента получила травми на двата крака, а в болницата установили, че е счупила и капачката на лявото си коляно.

Жената прекарала в гипс 45 дни, но още четири месеца се възстановявала. Свидетели на инцидента заявиха в съда, че дупката на улицата не е била обезопасена и сигнализирана и в нея са паднали още няколко души.

Въпреки становището на общината, че искът на жената е неоснователен, съдия Валя Младенова реши, че "злополуката е резултат от виновното бездействие на общинската администрация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога дупка, отговорна за ПТП, ще бъде квалифицирана от КАТ като нещо различно от несъобразяване с пътната обстановка!? Плащаме винетки, технически прегледи, ГО. Не Ви ли стига бездънни ями!?
5
0
 
1
 
! Отговори
t2 преди 7 години
А дали тези 6000лв. ще бъдат удържани от прекия отговорен, че тази дупка не е оправена или обезопасена ?! Едва ли ! Защото тази безполезна твар е някому роднина и е по-лесно от данъците на хората да се вземат. Взимайте багажа и усвет!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Fandakova trabva da plaschta na sofianzi mnogo pari sa mrasotiata sa schuma ot savedeniata na mutrite sa plo4kite koito ptaskat kato vali sa tuhlite masilkite kozite ot kaschtite stana milionerka selskata u4itelka ot komunisti4eko poteklo
3
0
 
10
 
! Отговори
Роки преди 7 години
Искът бил неоснователен!?? Каква наглост само! А непрестанните дупки са основателни, така ли ? Нагли общинари!!Но така е, държавата губи милиони левове от незаинтересованост и некадърност.Да не говорим по министерствата с политическите назначения , какви компенсации плаща държавата и всичко това от нашия джоб.Амин!
2
0
 
15
 
! Отговори
бравус преди 7 години
Крайно време е да започнем да си търсим правата. Друг начин няма.
1
0
 
24
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Браво на жената, че се е борила, така трябва. Само така може да се въведе малко ред. Браво и на съдията, защото Монтана е малък град и лесно може да се влияе "по приятелски". В София от както се помня има две шахти пред съдебната палата и зимата са много хлъзгави и много хора падат там.