Съседи осъдиха други заради... 20 лв. за чистачка

Семейство получи присъда заради неплатената сума
Обновена: 30 май 2016 08:09 | 30 май 2016 07:49,
14
Съседи осъдиха други заради... 20 лв. за чистачка
Снимка: архив Булфото

Етажна съсобственост осъди съседи заради неплатени общо 20 лева за чистачка за 2 месеца. Решението е на районния съд в Пловдив и още не е влязло в сила, а виновните комшии ще трябва да платят общо 400 лева разноски по делото.

Гражданското дело било заведено от домоуправителя, който действал от името на етажната съсобственост. Оттам искали от съда да признае за установено, че всеки един от съпрузите дължи по 10 лева за месеците януари и февруари 2015г. плюс законната лихва.

Сумата от по 5 лева на месец за член на домакинство била определена с решение от януари 2015г. на общото събрание на живеещите в блока и се изразходвала за поддържане на общите части на сградата, пише "Монитор".

Миналия януари и февруари обаче съпрузите отказали да платят 20-те лева, които дължали на съседите си и срещу тях били изкарани първоначално заповеди за изпълнение. Тъй като обаче длъжниците възразили, от етажната съсобственост се принудили да предявят исковете по реда на чл. 422 от ГПК.

Според съдебния състав в правомощията на общото събрание е да определя размера на паричните вноски за различни разходи по общите части на сградата, а собствениците на апартаменти са длъжни да изпълняват тези решения.

Така районният съд е категоричен, че всеки един от съпрузите дължи своите 10 лева за двата месеца на съседите си, като освен тези пари ще трябва да плати и всички разноски в исковото и заповедното производства. Решението може да бъде обжалвано пред пловдивския окръжен съд
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
По нашенски преди 7 години
До джоТочно така е.Моя близка остана сама с две деца, мъжът й ги заряза. Протече покривът, тя е на предпоследния етаж и всички са пас, защото течът уврежда само нейния апартамент и този над нея, в който живеят заможни пенсионери. Синът им е направо богат, живее отделно, а те дават още един апартамент под наем, но казаха С две пенсии не можем да ремонтираме покрив.И моята роднина тегли заем и плати целия ремонт. Досега не са й възстановили нито лев от общата каса. И пенсионерите си траят.
9
1
 
4
 
! Отговори
И ние закъсахме 2 преди 7 години
Никой не приема бригадирското предложение на лелката. Тя пък упорства да не плаща членски внос, под претекст, че когато се ремонтира нещо по общите части, ще си плаща нейния дял, но за почистването пари не дава и си мете нейната площадка. Обаче тайно ползва асансьора, иначе твърди, че до втория етаж си се качва по стълбите.С други думи, живее отчасти на гърба на останалите!
8
1
 
3
 
! Отговори
И ние закъсахме преди 7 години
А пък ние имаме една персона в климактерична възраст, който на всяко събрание повтаря, че докато е била мома, е живяла също в жилищна кооперация, в апартамента на родителите си.И там, виждате ли, вместо да плащат на чистачка, правели съседски бригади и така си почиствали стълбището. Други жени й отговарят, че те викат у дома си чистачка, за да им мие прозорците и да им почиства периодично и затова е смешно госпожата да се надява, че ще излязат да метат стълбите в свободното си време.
7
1
 
4
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Абе, кажете нещо за Топлофикация, Мизерните заплати, Цената на Бензина, Руските навлеци....
6
1
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Лошото е че за 10 лв на месец плачат ,а ако се наложи да се направи нещо по сериозно по сградата?? Където живея в момента , имам един познат заведоха дело срещу строителя и на първа инстанция спечелиха - той им направи ремонтите които му изискваха. ОБАЧЕ обжалва и в крайна сметка спечели строителя и сега трябва да му платят 25000 Е.
5
1
 
20
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Супер. Време беше. А и е хубаво да се знае. За 20 лв. 400 - добро наказание.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахахххххх- само така!Сега двадесеторен заради разноските!Тая новина мисля да я изпринтирам и окача в нашия вход.Само това е начинът разните *** и тарикати да се учат на ред- сопата и тоягата,докато почне да гледа като най-добър приятел на човека.....Доволни ли сте от професионалните домоуправители?
3
0
 
44
 
! Отговори
джо преди 7 години
ква драма кви 5 лв.. скатават се и не плащат - тарикати. то не е "ама аз не ползвам асансьора" то не "ама аз не цапам стълбищата" "който му тече покрива той да си го оправя" и тн и тн.. като не искат да плащат - да си купят някъде еднофамилна къща.
2
2
 
42
 
! Отговори
родопа преди 7 години
Като не плащат да си ходят на село.
1
4
 
21
 
! Отговори
помак преди 7 години
Това е"драмата"на българина.