На ски в Банско... през лятото

Бъндеришка поляна ще е център на атракциите
2 юни 2016 20:45, Анисия Иванова
3
На ски в Банско... през лятото
Архив: Булфото

В сърцето на скицентъра на Банско - Бъндеришка поляна в Пирин, и това лято ще има малка изкуствена писта, на която най-запалените скиори ще могат и в най-големите юлски и августовските горещини да карат ски, дори и... по бански.

"Сухата" писта е само една от атракциите на развлекателния и миниспортен комплекс, който ще се оформи отново тук, съобщи маркетинг-мениджърът на скизоната в Банско Иван Обрейков.

Скиорите, освен да се спускат по "сухата" писта, ще имат възможност да правят и скокове върху надуваем дюшек. Спускане с туби е друга весела атракция, а в спортния комплекс съвсем сериозно ще може да се практикува и летен биатлон.

На планинската поляна ще има също игрище за футбол на малки вратички, мини голф, живи джаги, стрелбище, люлки и други кътове за игри и забавления на децата. Новост това лято ще бъде 350-метрова водна пързалка, която се чака от Франция и ще бъде монтирана тук, на 1650 метра надморска височина.

В момента правим профилактика на лифтовите съоръжения, които работиха през целия зимен сезон, съобщи Обрейков, цитиран от БТА.

Кабинковата въжена линия Банско - Бъндеришка поляна ще започне да работи от 1 юли първоначално само в почивните дни - събота и неделя, а от 15 юли - ежедневно от 8.30 до 17.00 часа.

Цената на двупосочния билет за възрастни ще бъде 15 лева, за студенти и ученици - 14 лв., за деца - 12 лв. Както и през зимата, билетът за ползване на "кабинката" от деца до 7-годишна възраст ще бъде на символичната цена от 1 лев. Еднопосочният билет ще струва 12 лева. За спускането по "сухата" писта със ски, обувки и щеки, предоставени от домакините, както и за някои от другите атракциони също ще се плаща. На разположение ще бъдат и скиучители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: лятоскиБанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
голям смях е цялата селщиния там! трябва да се смени управата и тогава нещата ще потръгнат - а за необразованите и главозамаяните - това е абсолютно достатъчно което е сега направено стига да е напълнено с кадърни хора които да си вършат работата и да не крадат от всичко живо! снежинка - стотинка !!!! смешници
1
1
 
1
 
! Отговори
Форм преди 7 години
Не 2ра,а 20та кабинка трябва вече!