Майонезата ни - с гума, без яйца

При четири продукта въглехидратите са над 20%
11 юни 2016 10:18, Петя Славова
44
Майонезата ни - с гума, без яйца
Снимка: архив, Булфото

В шест от 16 изследвани майонези, предлагани в търговската мрежа, няма яйца. Това показва ново проучване на Асоциация “Активни потребители”, цитирани от "Труд".

В 9 от 16 проби са били регистрирани водно съдържание над 60% и наличие на въглехидрати над 20% при 4 продукта.

Наред с това в повечето майонези ще откриете съставки като емулгаторите гума гуар (Е412) и гума ксантан (Е415), консерванти и антиоксиданти - бензоат (Е211-213), пропил галат (Е310), калиев сорбат (Е203), нишесте (Е1420 - 1450), оцветители като бета каротен и анато (Е160б), допълват от “Активни потребители”.

Цялото проучване ще бъде представено на 13 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па знам ама като ми се яде ям.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте имената на майонезите с гума !*** и гуменоядите в тази държава ...
26
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Горният материал е без мсякаква стойност и значение щом не со упоменатите съответните фирми производители! Просто нахвърлени малко букви и цифри да запълват място в сайта...
25
4
 
25
 
! Отговори
Дебел депутат преди 7 години
То и в Салама няма месо,но важното че сме в ЕС
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mutrata sascho i patniorksta mu dijana milionerite s majonesa i lutiniza uj sabogatjaha hraniha i voenna bolniza priateli ns general tonev ojali sa se ot dalaveri milioni hodat s ohrani mnogo krali produktite im sa gola voda sadcho majonesata i dejana lutenizata mutra i mutresa po bogststvo sa konkurenti na bojkov 4erepa
23
7
 
10
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Проблем има единствено в случаите когато е налице разминаване между обявеното и реалното съдържание ... лошото е че става въпрос за 99% от случаите .Друг е въпросът ,че никога няма да разбера ,защо има хора купуващи майонеза ,маргарин , кренвирши , вносни изрезки от salami (прошуто хахах) , шоколади , вафли , газирани напитки ..... преди комунистите са криели истината , а сега ,с какво ни помага да ЗНАЕМ ВСИЧКО .
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имена дайте ей.....
21
1
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ксантанът, нишестето и гуарът не са проблем , обаче бензоатите и галатът са си отрови.Приготвям си домашна майонеза през зимата, като я олекотявам малко с кисело мляко, също домашно.1 жълтък - 0.25 лв;250мл олио- -0.50 лв.;сок от резен лимон -0.05лв.;сол на вкус;1 лъжица кисело мляко.Олиото се добавя бавно!Себестойност на продуктите 0.80 лв. за 330 гр. , 100% натуралност, консумира се до 2 дни при съхранение в хладилник. През лятото яйца и яйчни продукти само след термична обработка.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Асоциация "Активни потребители, хубаво е да се правят такива изследвания, обаче хайде да не прекаляваме със сензациите - всички тези неща си ги пише на етикетите на самите продукти.
19
2
 
27
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Кажете марките на тези 6 майонези, защо ги криете. Като не ги казвате най-добре да спрем купуването на всички марки майонези. Нека покрай сухото да изгори и суровото.
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже колко глупост има на този свят - гума гуар и гума ксантан, нямат нищо общо с каучука от който е направена вашата автомобилна гума например! И двете вещества не са вредни, даже първото е доста полезно, получава се като екстракт от растението гуар.
17
7
 
14
 
! Отговори
akut преди 7 години
оправяйте се не ямам салами . вафли. майонези и подобни глупости от години. а и малки глад лекува
16
2
 
8
 
! Отговори
Клиторе преди 7 години
До Киро кофражистаA кекса ,Кире, и он ли е без яйца ? Кекса,не секса...Щото секса без яйца не се получава...
15
19
 
12
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Някой голям "разбирач" е писал тази статияВсички майонези в магазините по света са без яйцаНали разбирате, че майонеза с яйца има трайност не повече от 3 дни и е практически непродаваема, лятото вкисва за 1 ден, искате да се отровите лиКато ви се яде майонеза с яйца, разбийте си у вас
14
4
 
23
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Това не е майонеза а ядене направено химикали и за това рака избухна на всеки 4-5 човек за пари и живота ще си даде нивото поколение
13
1
 
22
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 7 години
До последствияТез които тровят живота на българите носят за винаги проклятието със себе си а то се прехвърля и на децата и внуците им!
12
1
 
22
 
! Отговори
Експертно становище преди 7 години
Нищо нали санитарната инспекция преследва само тези които искат да направят натурална майонеза!
11
1
 
10
 
! Отговори
ВУЛКАНИЗАТОР БАНКЯ преди 7 години
Гумата е в срок на годност. ГЕРБ редовно я ползват и нищо им няма
10
3
 
17
 
! Отговори
говедарин преди 7 години
Майонезата се е превърнала в част от пенсионната реформа за бързо и радикално намаляване на броя на пенсионерите.
9
3
 
9
 
! Отговори
БАНДИТИ НА ВЛАСТ преди 7 години
ТИКВИ , ПЛЕВЕЛИ, ПАШИ, МЕСТАНИ, ОЧИ и МУСТАЦИ са на власт. Каква да е майонезата като мазните *** не спират да се гънат като гума и да лижат на Негово Т.ъпунгеско Величие ТИКВАТА