33 спасителни поста ще пазят туристите в Албена

Сред спасителите ще има и 4 дами
13 юни 2016 19:44, Красимир Ангелов
2
33 спасителни поста ще пазят туристите в Албена
Снимка: Булфото

Общо 33 спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите в черноморски комплекс "Албена" този сезон, съобщиха от ваканционното селище.

Общо 50 спасители вече са назначени, а други 20 ще постъпят на работа от 1 юли, поясни старши ръководителят на звеното Стоян Вълчев.

Те обаче няма да са само мъже, като летуващите ще разчитат на смелостта и бързината и на четири дами. Най-младият спасител в курорта е 19-годишен, а най-възрастният е пенсиониран вече учител по физическо възпитание, допълни Вълчев.

По думите му всеки спасителен пост разполага с гребна лодка, а целият отряд в кризисна ситуация може да ползва три джета. Спасителите разполагат с плавници, шнорхели, буйове, въжета, бинокли, мобилни станции и друго оборудване. За ползващите плажа през този сезон са осигурени нови съблекални, наподобяващи охлюв, а през идната година ще бъдат подменени и наблюдателните кули на спасителите.

На този етап няма инциденти от началото на сезона, като водата вече достига 22-23 градуса и е добра за къпане.

Очаква се спасителите да останат на постовете си до средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: албенаплажспасители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Албена има свободни плажове колкото искаш, спасителите пазят и тях. По цялата ияица се редуват платени със свободни плажове и никой не прави проблем никъде, курортът е тих и спокоен както е бил винаги, мутрите са в Слънчев бряг както наскоро всички разбраха.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
33 Х 1000 лв е 33 000 лв по 3 месеца е 100 000 лв. Още 6 фелдшера са 20 000 лв и 6 чистача 10 000 лв. За да бъде цебият плаж на Албена обслужен са необходими 130 000 лв за един сезон. Тия пари се избиват от наема на 3 -4 плажни капанчета. Толкова ли Албена АД не може да осигури плаж без платени чадъри и шезлонги, без мутри с диагоналки и платени зони ? Както е навсякъде по света ?