Слънчев бряг е като държава – с икономика, оръжейница...

Митьо очите не спазва правилата дори в собствения си свят
Обновена: 15 юни 2016 10:13 | 15 юни 2016 10:07,
35
Слънчев бряг е като държава – с икономика, оръжейница...
Снимка: архив, Bulphoto

Несебър или по-скоро районът между Равда и Иракли е особено място, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията седмица след стрелбата в Слънчев бряг, при която беше тежко ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов гард загина.

Още по темата

По думите му става дума за специфична икономика, която работи само няколко месеца в годината, но пък на 150% печалба и затова там има "оръжейници, синдикалисти и традиционни групировки". В същото време там не се виждат традиционните български политически партии, коментира той пред bTV.

Според Безлов Митьо Очите е "една аномалия, един човек, който не спазва правилата даже на своя свят" и именно това му е докарало първата у нас присъда за организирана престъпна група. Експертът определи лансираната от властта (в т.ч. и от премиера и бивш главсек на МВР Бойко Борисов) версия за "махленска свада" като "политическа реакция – вие се опитвате да минимизирате щетите".

Безлов отбеляза, че според мнозина стрелбата е "резултат от много дълъг процес", а скандалите около таксиметровия бизнес на дъщерята на Желязков са в контекста на това, че чрез жълтите автомобили човек може по-лесно да се снабди с дрога, проститутка или алкохол.

"Полицията там също е част от тази особена държава. Няма как да накарате полицая да свърши работата си, той живее в този град. Това, което прави местното РПУ, е да разтървава пияни англичани и биещи се руснаци", подчерта той.

Според него реална битка с групировките по курортите може да се води само с кадри от областния град или столицата. Той отбеляза, че бургаският БОП, който е провел преди години акцията срещу Митьо Очите, сега е с по-малко от една пета от тогавашния си щат. "Митьо Очите, на когото бе разбита структурата, я възстанови, а държавните структури, които я разбиха, изчезнаха", посочи Тихомир Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Димитър Очите е от ромски произход
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що просто не отговорите на логичния въпрос: султана има ли келепир, за да търпи тези "оръжейници, синдикалисти и традиционни групировки"?
25
1
 
12
 
! Отговори
яяяяя преди 7 години
До Kromможе да си отвориш очите и да прогледнеш. Такова животно "алчната Ви "морска" администрация" няма и никога не е имало. Нарежданията идват директно от София (погледни последните данни от "Дюнигейт", как са почнали нещата. Като имаш нареждане от по висока инстанция ти си безгласна буква. Тук не изключвам проблема с разпродаването на земите от менстното населени, което е факт, но да ми говориш за алчната Ви "морска" администрация ...та както казах "Погледнете истината в очите."
24
4
 
3
 
! Отговори
Man Unied преди 7 години
Ти за кой гласува, бе, крътуно обла? Има ли различни, че се плюнчеш?
23
2
 
12
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До яяяяя - о, моля те колега. Тези "Бизнесмени" го направиха без алчната Ви "морска" администрация, така, от само себе си. Няма "нито един" морски бизнесмен в списъка. Само софиянци и пловдивчани. Моля, недей да опростяваш нещата и да обвиняваш "външни сили". Всичките разрешителни за строеж, одобрени проекти и какви ли не още документи аз им ги издадох, може би. Не местните общински власти. Това дето го разправяш е смешно и нелепо.
22
5
 
26
 
! Отговори
яяяяя преди 7 години
господа и госпожи коментиращи(плюещи). Преди да коментирате вижте, какво е положението във вашата паничка. И аз не съм очарован от това, което се случва там, но да не забравяме истината. "Слънчака" както вие му викате в последно време го направиха това, което е в момента, "бизнесмени" от София, Пловдив и т.н. за да изперат незаконно придобити ресурси. На това дължим застрояването и упадъка на машето черноморие. Погледнете истината в очите.
21
1
 
24
 
! Отговори
Krom преди 7 години
О, и нека Госпожа Вътрешния ни министър да не се държи като ощипана румена мома, обидена от селски ерген. Никой не упреква нея лично. Този "Бос" е функция на дълги години "споделена безотговорност" на различните институции. Такива като него извървяват пътя от редови биячи до местни Феодали и местни Божества с мълчаливото "съгласие" на всички ни - Държава, институции и служби. Това "явление" е лечимо само при обществена нетърпимост. Моля, духовитите коментатори да кажат, има ли такава тук?
20
1
 
51
 
! Отговори
Krom преди 7 години
В крайна сметка, бетонирахме Черноморието, после се ***-хме отгоре, а сега съвсем изпуснахме нишката. Българите бягат в Гърция, тук идват наркомани, алкохолици и мераклии да чу-кат и да се освинват срещу жълти стотинки. Хубава работа, ама българска. Милицията и мутрите на морето си играят като Гошко и Тошко от вицовете, и в крайна сметка сме си отгледали балканска версия на Хонг-конкски Триади. Какво е неясното в случая? Този човек отдавна е трябвало да е в съответната институция.
19
1
 
24
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
ко стаа с митю бе? ритна ли камбаната, че съм си приготвил надписа "Je suis Ochite" да си направя последно селфи с трупа като го изложат за национално преклонение.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой и за какво се учудва за Черноморието. То се видя, че там е собственост на някои хора. Другите отиваме и си плащаме. "Съни" си е зона за хора търсещи адреналин, там е атракцион, там не се почива. Там е за пиене, дискотеки, групови изцепки за почерпени чужденци и т.н. Е, другото ако го няма би било супер, но... черноморският манталитет и апетит няма да се махнат.
17
0
 
58
 
! Отговори
ист преди 7 години
То да е само Слънчев бряг, и Митьо очите да е единствен, с мед да ги храниш.Истинта е, че държавата ни е Слънчев мрак, а мутрите са бизнесмени и политици.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Черноморието не е само Слънчаци.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каквато държавата такъв и "слънчака"
14
0
 
4
 
! Отговори
оп преди 7 години
Айде сега ще се обиждаме ли ?
13
10
 
38
 
! Отговори
Кафяво море, не мерс преди 7 години
На Слънчев бряг не бих стъпил дори да нямах пари да ходя извън България. Трябва да си отчайващо семпъл чалгар, за да се радваш на подобна клоака. Няма нормален човек, който да ходи на Черноморието. Това са фактите.
12
2
 
60
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Стига глупави писаници. Истината е една - политически чадър над мутрите е имало, ИМА и ще има, ако народа продължава да избира мутри, комунисти и измамници да го управляват. ГЕРБ е на власт 6+ години, а се държат все едно, че са опозиция и не са имали възможност да променят нещата. Все някой друг е виновен и все те са ОК. Е, всеки нормален човек вижда, че те са също толкова корумпирани и некадърни като изредилите се преди тях. Даже май са по-зле.
11
1
 
53
 
! Отговори
БГ действителност преди 7 години
Бях свидетел, как в Свети Влас паяк с две мутри и един полицай под тяхна контрола, вдига автомобил, чийто "неправилно" паркиране беше много спорно. Собственика на автомобила беше наблизо и започна отначало да се обеснява с мутрите (полицаят седеше неподвижен в кабината), накрая се стигна до размяна на неприлични реплики, едната мутра се нахвърли върху потърпевшия и започна да го бие. Хората наоколо гледаха, възмущаваха се, но нямаха смелостта да се намесят. Полицаят - неподвижен в кабината.
10
15
 
4
 
! Отговори
Исмаил мехмедов преди 7 години
Що ве лек?Ко им е на джетовете?Ела щи напраа промоция в гз???
9
0
 
27
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
8
35
 
4
 
! Отговори
Предаванвто бразди преди 7 години
Моля провинциалисти които цял живот са на Китен и Ахтопол и не са стъпвали на слънчака да не се обаждат!!!!!!!!