Слънчев бряг е като държава – с икономика, оръжейница...

Митьо очите не спазва правилата дори в собствения си свят
Обновена: 15 юни 2016 10:13 | 15 юни 2016 10:07,
35
Слънчев бряг е като държава – с икономика, оръжейница...
Снимка: архив, Bulphoto

Несебър или по-скоро районът между Равда и Иракли е особено място, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията седмица след стрелбата в Слънчев бряг, при която беше тежко ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов гард загина.

Още по темата

По думите му става дума за специфична икономика, която работи само няколко месеца в годината, но пък на 150% печалба и затова там има "оръжейници, синдикалисти и традиционни групировки". В същото време там не се виждат традиционните български политически партии, коментира той пред bTV.

Според Безлов Митьо Очите е "една аномалия, един човек, който не спазва правилата даже на своя свят" и именно това му е докарало първата у нас присъда за организирана престъпна група. Експертът определи лансираната от властта (в т.ч. и от премиера и бивш главсек на МВР Бойко Борисов) версия за "махленска свада" като "политическа реакция – вие се опитвате да минимизирате щетите".

Безлов отбеляза, че според мнозина стрелбата е "резултат от много дълъг процес", а скандалите около таксиметровия бизнес на дъщерята на Желязков са в контекста на това, че чрез жълтите автомобили човек може по-лесно да се снабди с дрога, проститутка или алкохол.

"Полицията там също е част от тази особена държава. Няма как да накарате полицая да свърши работата си, той живее в този град. Това, което прави местното РПУ, е да разтървава пияни англичани и биещи се руснаци", подчерта той.

Според него реална битка с групировките по курортите може да се води само с кадри от областния град или столицата. Той отбеляза, че бургаският БОП, който е провел преди години акцията срещу Митьо Очите, сега е с по-малко от една пета от тогавашния си щат. "Митьо Очите, на когото бе разбита структурата, я възстанови, а държавните структури, които я разбиха, изчезнаха", посочи Тихомир Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
начи министърката казА че имал легален бизнес, а тука ми дрънкат за по-особен свят - таксита, ***, алкохол. нема такова нещо!
6
0
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
У Равда също! Тия джетове си ги..
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бъдеще ще спазва заръките на докторите.
4
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теб кат не те интересува ,мен *** интересува защото държа 2джета на Равда ве лек!
3
5
 
25
 
! Отговори
Шопето преди 7 години
Я не одим у Съни Аакинг бийич! Я си одим у Византийската цивилизация! У Сънито е за бургаски батси и селски шматки
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги спазвал щото не е попаднал на който трябва, рано или късно всеки си намира майстора ха-ха-ха. Интересно защо трябва да ни интересува един пласьор на дрога мястото му е в затвора и на зетя му и на дъщеря му. Но държава просто няма, не че има държава в държавата.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за мутрите и за борисов се пише нон стоп каква ли е приликата??????????