Правят Трифон Иванов почетен гражданин на Павликени

Решението трябва да вземе общинския съвет в града
16 юни 2016 17:08, Красимир Ангелов
2
Правят Трифон Иванов почетен гражданин на Павликени
Снимка: Булфото

Футболната легенда Трифон Иванов, който почина от инфаркт през февруари, е предложен посмъртно за почетен гражданин на Павликени, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов.

В мотивите за номинацията се посочва, че легендарният футболист е родом от павликенското село Горна Липница и през годините е помагал както за развитието на футбола в Павликени и в региона, така и за обществения живот.

Предложението ще бъде гласувано на сесия на общинския съвет в навечерието на празника на града 29 юни - Петровден. За призът почетен гражданин са предложени още Александър Манолов, също посмъртно, като дългогодишен директор на строителното предприятие в града и учителката Пенка Стоянова, отбеляза кметът.

За пета поредна година в Павликени празникът на града се отбелязва с пъстра и щедра програма, която ще започне от 18 юни, каза Манолов. Предвидени са концерти, спортни надпревари и изложби.

В рамките на празничните дни ще се състои петото издание на конкурса за млади изпълнители на популярна песен с международно участие "Нека да е лято". Наградният фонд е над 4000 лева, а председател на журито е композиторът Стефан Димитров, уточниха от общината.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари