Митьо Очите проговори, но не съзнава, че е ранен

Все още не може да проведе смислен разговор, казват лекари
17 юни 2016 10:05, Петя Славова
53
Митьо Очите проговори, но не съзнава, че е ранен
Снимка: архив, Булфото

 Митьо Очите бавно, но постепенно се подобрява. Напредъкът във възстановяването му е "на час - по лъжичка". Вчера несебърският бос е проговорил, но все още е силно дезориентиран. Комуникацията с него все още доста трудна, пише "Монитор".

"Не е в състояние да проведе смислен разговор, което е нормално след медикаментозната кома, в която бе поставен цяла седмица. Рано е да се каже дали на този етап е способен да разпознава близките си и дали осъзнава, че се намира в болница. Това е дълъг и бавен процес.

Още по темата

Проговарянето се изразява само в отделни срички и кратки думи и то произнесени доста заваляно. Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо", коментираха лекари. Според медиците Очите още не е способен да осъзнае, че е тежко ранен, вито да възвърне спомените си от нощта на кървавата престрелка, която се разигра в Слънчев бряг. Максималното на което се надяват към момента е , че разпознава болничната обстановка и осъзнава, че лежи за лечение. 

Вчера при него за били допуснати съпругата му Антигона и двете му дъщери. Когато ги видял, той е реагирал с леки жестове и мимики, а след това с мъка произнесъл откъслечни срички. Според лекарите това означава, че все пак разпознава близките си или някои от тях като познати лица. 
 
Състоянието на 43-годишния Димитър Желязков - Очите продължава да бъде относително стабилно. Близо две денонощия той вече диша самостоятелно. Към момента няма нищо, което да сочи, че е възможно внезапно влошаване. въпреки това лекарите продължават да смятат, че животът му е още в опасност. До момента няма повдигнато обвинение за стрелбата срещу Очите.
 
Единственият арестуван след престрелката е 31-годишният Тодор Славов, но той е подведен под отговорност само за убийството на бодигарда Александър Алексиев. Междувременно защитата на Славов обжалва мярката "постоянен арест", наложена от окръжните магистрати.
Делото в апелативната инстанция е насрочено в петък след обяд. 
Вчера в Бургас пристигна Главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници Мария Шишкова и Борислав Сарафов, които ще проверяват работата на държавните обвините по най-знаковите дела. Главният прокурор ще направи изявление в 11.30 часа в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХАХХАА СМЯХ!митко памперса и 40 те разбойника хахаха
38
1
 
9
 
! Отговори
Последна Информация преди 7 години
Митьо отишъл да пие едно кафе, а те му направили атентат.Сотир Цацаров разпъна тентата над Митьо. Горко ви на всички...
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Димитър Желязков от ромски произход ли е?
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
създайте му уют,комфорт,викнете му психолог да го успокоява, погрижете се добре за човека !
35
1
 
20
 
! Отговори
??? преди 7 години
Чудя се аз,защо няма повдигнати обвинения и срещу горкото митенце.Той да не би да е отишъл във въпросното заведение за по кафенце с 40те си дружки?
34
1
 
20
 
! Отговори
помак преди 7 години
днес е "велик ден"щом е проговорил,нека властимащите да го направят "официален празник"
33
0
 
8
 
! Отговори
SA преди 7 години
До ДЖЕКИ ЧАНАбе и аз съм от Сливен,ама чак да го обичаме,не знам!!Ама явно си като него!!
32
0
 
5
 
! Отговори
до психодиспансер преди 7 години
има, има, вервай ми
31
14
 
4
 
! Отговори
ДЖЕКИ ЧАН преди 7 години
СЛИВЕН ОБИЧА МИТКО..МИТЕ. КЛУБ 777 Е С ТЕБЕ, ДО КРАЯ !
30
4
 
8
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Значи няма Бог !
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В следващият филм на МАРВЕЛ очаквайте:"Капитан Америка, Батман, Супермен и Хълк срещу МИТѝО ОЧИТЕ."Непобедимият балкански воин.
28
0
 
20
 
! Отговори
SA преди 7 години
Че той кога пък е водил смислен разговор тоя-той си е *** по рождение!Каквато майката,такъв и сина!!
27
0
 
28
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
"...Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо", коментираха лекари..."Трудно говори и не знае къде се намира - значи мутрата почти се е нормализирала. Като се научи пак и да иска, ще може да си събира рекета, и тогава ще могат да го изпишат като здрав.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, отдъхнах си ! Дано да оздравее бързо да за може да си движи бизнеса, че държавата на неговите данъци разчите. И ние, пенсионерите, на неговите отчисления....п.с. Пратете екип от психолози да го подготвят човека ,че още не знаел ,че е стреляно по него .
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще го хване една амнезияяяяяяяяя и нищо няма да може да си каже ;)
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Тиквата ходи ли му на свиждане в болницата?
23
0
 
30
 
! Отговори
:) преди 7 години
Тиквата ще ходи ли на свиждане? Едно време имаше приятелства от казармата, сега са на мода приятелствата от мутренските години. И вършат работа тези приятелства, половината софийски доктори изпратиха да лекуват един бандит.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Абсурдистан е така, колкото повече престъпления извършваш толкова повече получаваш от държавата - мед. обслужване, грижи, соц. помощи, облекчения и т.н, ставаш и обичана медийна звезда. Колкото си по редови гражданин толкова повече те мачка всичко във всяко едно отношение. Обикновени хора, умират от грип и от най-малки инфекции в болниците от немърливост а за този "национален герой" се правят чудеса.
21
0
 
32
 
! Отговори
съня на разума преди 7 години
Позорна журналистика , вместо да задават неудобни въпроси на висшите от МВР и политиците , защо аджеба мутрите се пуцат като през 90-те , а премиера лъже , че се касае за битовасвада , защо престъпниците продължават да са безнаказани , а съдилищата подкупни , вместо журн. разследвания те треперят за здравето на един убиец и престъпник и как бил мръднал и кво бил казал , позорно общество !
20
2
 
32
 
! Отговори
без преди 7 години
Поздравявам Бъчварова, Борисов, Костов, СИК и останалите айдуци с тази хубава новина. Тъкмо мислех да се върна в *** и да инвестирам заработеното за последните 16 години ама май се поотказах. Не ми се конкурира със селски биячи и кубои.