Митьо Очите проговори, но не съзнава, че е ранен

Все още не може да проведе смислен разговор, казват лекари
17 юни 2016 10:05, Петя Славова
53
Митьо Очите проговори, но не съзнава, че е ранен
Снимка: архив, Булфото

 Митьо Очите бавно, но постепенно се подобрява. Напредъкът във възстановяването му е "на час - по лъжичка". Вчера несебърският бос е проговорил, но все още е силно дезориентиран. Комуникацията с него все още доста трудна, пише "Монитор".

"Не е в състояние да проведе смислен разговор, което е нормално след медикаментозната кома, в която бе поставен цяла седмица. Рано е да се каже дали на този етап е способен да разпознава близките си и дали осъзнава, че се намира в болница. Това е дълъг и бавен процес.

Още по темата

Проговарянето се изразява само в отделни срички и кратки думи и то произнесени доста заваляно. Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо", коментираха лекари. Според медиците Очите още не е способен да осъзнае, че е тежко ранен, вито да възвърне спомените си от нощта на кървавата престрелка, която се разигра в Слънчев бряг. Максималното на което се надяват към момента е , че разпознава болничната обстановка и осъзнава, че лежи за лечение. 

Вчера при него за били допуснати съпругата му Антигона и двете му дъщери. Когато ги видял, той е реагирал с леки жестове и мимики, а след това с мъка произнесъл откъслечни срички. Според лекарите това означава, че все пак разпознава близките си или някои от тях като познати лица. 
 
Състоянието на 43-годишния Димитър Желязков - Очите продължава да бъде относително стабилно. Близо две денонощия той вече диша самостоятелно. Към момента няма нищо, което да сочи, че е възможно внезапно влошаване. въпреки това лекарите продължават да смятат, че животът му е още в опасност. До момента няма повдигнато обвинение за стрелбата срещу Очите.
 
Единственият арестуван след престрелката е 31-годишният Тодор Славов, но той е подведен под отговорност само за убийството на бодигарда Александър Алексиев. Междувременно защитата на Славов обжалва мярката "постоянен арест", наложена от окръжните магистрати.
Делото в апелативната инстанция е насрочено в петък след обяд. 
Вчера в Бургас пристигна Главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници Мария Шишкова и Борислав Сарафов, които ще проверяват работата на държавните обвините по най-знаковите дела. Главният прокурор ще направи изявление в 11.30 часа в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
24
 
! Отговори
Доктор Ху преди 7 години
След операция да присаждане на ръце пациентът пита:- Докторе, след като се възстановя ще мога ли да свиря на пиано?- Ще можете разбира се!- Перфектно! Преди инцидента не можех !
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарите трябваше да се притеснят много повече, ако БЕШЕ провел смислен разговор. Ей, тогава със сигурност нямаше да е нормално за него.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, няма да се случи, защото обкръжението му силно е намаляло. А той ако не е с 40 телета до себе си е гола вода.
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам като се върне какво ще им се случи на тия дето стреляха по него на тоя с заведението и тн. иде разплатата и ще летят глави в слънчев бряг.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо му няма,след 5 дни ще скочи като заек
14
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"не може да проведе смислен разговор"значи всичко е наред
13
0
 
25
 
! Отговори
хаха преди 7 години
"Проговарянето се изразява само в отделни срички и кратки думи и то произнесени доста заваляно. Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо" - нищо му няма той си е така по принцип
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Молех се да оцелее, защото ей сега става интересно. Вие знаете ли какъв живот го чака и колко ниско ще слезе в йерархията на подземния свят? Вече няма да има по 40 души, които да го пазят и ще трепери за сигурността си в инвалидната си количка до края на живота си. Голямо огорчение го чака, но все пак сам си е избрал такъв живот. Ако беше ритнал камбаната, щеше прекалено безболезнено да се оттръве.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усещам, че лекарите ги чака бляскава кариера, вероятно дори в политиката, след като направиха чудото, за да го върнат от онзи свят.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия медикаментозни коми "изтриват мозъка",колкото по-модерно е лечението,с толкова по-дълготрайни последици е.
9
19
 
3
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
До ТеоЦветито да оди да си фърка, но Митьо ни трябва. Работа трябва на тази страна, и пак работа,а не фъркане и лентички.
8
1
 
28
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 7 години
Вече ще е Митьо инвалидната количка и ще е на дъното на социалната стълбица. Честито на печелившите. Чакаме следващия!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му пълен ресет! Нещо се е бъгнало, може да се оправи, ако ли не преинстал задължително с дълбок формат!!!
6
1
 
45
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Господи, прибери си Митьо и ни остави Цвети!!!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, ей ако можеха след операциите да успеят да направят и да говори смислено цена нямаше да имат докторята
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той някога можел ли е да проведе смислен разговор?
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че той кога е можел да говори смислено????Здрав е, изписвай!!!!
2
1
 
27
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Нищо, другия път!
1
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че той и преди не можеше да проведе смислен разговор.