Шестима младежи с увреждания са приети в болница в Русе

Има съмнения за хранително натравяне
7
Шестима младежи с увреждания са приети в болница в Русе
Снимка: архив, БулФото

Шестима младежи с увреждания от Център за настаняване от семеен тип в Русе са били приети в русенската болница със съмнения за хранително натравяне. Това съобщиха от УМБАЛ-Русе.

Петима от тях са били докарани с коли на Спешна помощ преди обед. Те са със симптоми на хранително натравяне - стомашно разстройство, повръщане и температура. Настанени са в отделение "Инфекциозни болести" на лечебното заведение.

През целия ден са извършвани консулти със специалисти и са направени микробиологични изследвания, за да се установи причинителят. Назначена е лекарствена терапия на петимата пациенти.

По-късно в болницата е постъпил още един младеж с подобни симптоми от същия Център. Уведомени са всички институции, които трябва да извършват проверка по случая.

Състоянието на младежите към момента е стабилно. Утре около обяд отново ще бъде направен разширен консулт със специалисти, за да се реши курсът на терапията, който да бъде продължен.

От Спешна помощ в Русе обясниха, че сигналът е бил за общо 14 младежи, като останалите са били прегледани на място и освободени.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Магарита Николова заяви, че екип от служители на РЗИ и на Областната дирекция по безопасност на храните ще установят причините и дали става дума за хранително натравяне.

Кметът на Русе Пламен Стоилов е разпоредил проверка по случая, като служители на общината са на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Журналистите" писали тази статия са с увреждания. Младежите приети в болницата са болини или натровени, но не и увредени.
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Така е когато шефовете ,за да спестят пари карат служителите хем да готвят,хем да сменят памперси.
2
3
 
2
 
! Отговори
Шиклав Раджак преди 7 години
Българите се цепите от щастие, че сте живи, а?
1
6
 
0
 
! Отговори
!? преди 7 години
не се учудвам ,че спешното винаги е препълнено и лекарите са под стрес , замислете се с колко излишни неща ги занимаваме -- някой им дал развалена храна и се натровили , друг карал като невменяем и се опитват да го съберат да стане нещо от него , трети отишъл да паркира където не го викат , оня ден някакви 12 годишни препили с алкохол ---- ако към това прибавиш ,че зимата 3млн. пенсионери много обичат да си чупят краката и лятото да припадат от жега .....