Младежите, приети в русенската болница, вече са добре

Все още не е ясна причината за състоянието им
0
Младежите, приети в русенската болница, вече са добре
Снимка: архив, БулФото

Шестимата младежи от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов" в Русе, които бяха приети вчера в болницата със съмнения за хранително натравяне, вече са в добро състояние.

Това съобщи д-р Йосиф Новаков, заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ в града.

Още по темата

Младежите - две момичета и четири момчета, на възраст от 20 до 25 години, бяха приети вчера в тежко състояние, дължащо се на обезводняване поради разстройство, повръщане и висока температура.

"Навременното им довеждане в болницата и правилното лечебно мероприятие доведоха до бързото стабилизиране", обясни Новаков.

Той посочи, че резултатите от първите проби са показали, че причинителят не е вирусна инфекция, предаде БТА.

"В момента се изчакват резултатите за бактериални инфекция. Сезонът е подходящ и такъв вид групови инфекции се случват често", обясни д-р Новаков.

Елена Петкова, програмен директор на сдружение "Еквилибриум", което управлява Центъра, обясни, че в него живеят 11 младежи. Останалите петима са прегледани, като те са в стабилно състояние.

Тя каза, че храната се пазарува от големите търговски хранители вериги в града. За закуска младежите са консумирали филия с извара и мляко.

Петкова уточни, че в другия Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Надежда", който също се управлява от сдружението, менюто за закуска е било същото, но младежите вместо мляко са пили чай.

"Взети са проби от партидите на храната. За нас е важно да знаем каква е причината", каза Петкова.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе д-р Андриан Райков заяви, че е сформирана съвместна комисия, в която участват и инспектори от Регионалната здравна инспекция, за да се установи причината. Резултатът от пробите от храната вероятно ще бъде ясен до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Русенатровени младежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари