Младежите, приети в русенската болница, вече са добре

Все още не е ясна причината за състоянието им
0
Младежите, приети в русенската болница, вече са добре
Снимка: архив, БулФото

Шестимата младежи от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов" в Русе, които бяха приети вчера в болницата със съмнения за хранително натравяне, вече са в добро състояние.

Това съобщи д-р Йосиф Новаков, заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ в града.

Още по темата

Младежите - две момичета и четири момчета, на възраст от 20 до 25 години, бяха приети вчера в тежко състояние, дължащо се на обезводняване поради разстройство, повръщане и висока температура.

"Навременното им довеждане в болницата и правилното лечебно мероприятие доведоха до бързото стабилизиране", обясни Новаков.

Той посочи, че резултатите от първите проби са показали, че причинителят не е вирусна инфекция, предаде БТА.

"В момента се изчакват резултатите за бактериални инфекция. Сезонът е подходящ и такъв вид групови инфекции се случват често", обясни д-р Новаков.

Елена Петкова, програмен директор на сдружение "Еквилибриум", което управлява Центъра, обясни, че в него живеят 11 младежи. Останалите петима са прегледани, като те са в стабилно състояние.

Тя каза, че храната се пазарува от големите търговски хранители вериги в града. За закуска младежите са консумирали филия с извара и мляко.

Петкова уточни, че в другия Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Надежда", който също се управлява от сдружението, менюто за закуска е било същото, но младежите вместо мляко са пили чай.

"Взети са проби от партидите на храната. За нас е важно да знаем каква е причината", каза Петкова.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе д-р Андриан Райков заяви, че е сформирана съвместна комисия, в която участват и инспектори от Регионалната здравна инспекция, за да се установи причината. Резултатът от пробите от храната вероятно ще бъде ясен до края на седмицата.


0
Още по темата: Русенатровени младежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари