Болни "кихат" по 200 евро за летен грип

Медицинските кабинети по морето не работят със здравна каса
23 юни 2016 07:44,
13
Болни "кихат" по 200 евро за летен грип
Снимка: архив, Reuters

До 200 евро стига лечението на летен грип в морските ни курорти, пише в. "Телеграф". Много от медицинските кабинети не работят със здравната каса и са обявили главозамайващи тарифи, оплакаха се туристи от комплексите край Варна и Бургас.

В момента най-разпространени там са стоматологичните вируси, възпаленията на уши, нос и гърло, както и кожните проблеми.

Само за първия преглед болните кихат по 40 - 50 евро. Толкова струва посещението в медицинските кабинети в курортите Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Недоволните да се обърнат към отговорните лица - за северното черноморие свещеник Бардохемиос Акобян, за южното - свещеник Похос Микаелян.
9
0
 
10
 
! Отговори
Emiltzvet преди 7 години
Уважаема госпожо Валерия ***, употребявайки думата "кихат" в обществена медия е признак на ниска култура, а в случая и на лош професионализъм.
8
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 7 години
когато турист тръгне в чужбина на почивка и т.н. си прави медицинска застраховка,която покрива лечение според желанието на туриста.ако ползва услуга,взима фактура,копие от епикриза или амбулаторен лист и после си осребрява сумата.Какво неясно има.само чесане на езици.
7
1
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
Не са виновни кабинетите, а НЗОК. Ние всички плащаме на НЗОК за да ни осигури лечение при нужда. Колко кабинета по курортите е разкрило НЗОК за да има лечение там?Забравих, те НЗОК кабинети не разкриват, само разпределят едни пари, а лекарите и болниците сами се оправят да ни лекуват. А защо плащаме на НЗОК никой не знае.
6
3
 
7
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Как пък никой в тази държава не ги проверява тези какви пари правят...За преглед започват от 140 лв на Златни пясъци.За 4 шева-400 евро и т.н....Лъжат ги хората,че застраховката ще им ги върне парите,като се приберат,но без издаден касов бон няма как да стане.В аптеките на Златни пясъци един сироп за кашлица излиза 70лв...къде е НАП,данъшните и т.н.?!?!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе напишете нещо за Ценко Чоков, много е важно да знем какво става с него ?!?!?
4
7
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 7 години
Ами те са частници, не е тяхна работа да извършват социалната дейност на държавата.
3
0
 
11
 
! Отговори
р преди 7 години
До Пешо това е вирус, който засяга само стоматолозите. ако не си стоматолог, не те лови :)
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и трябва. Курортното здравеопазване е направено, за да не могат чужденци да завличат държавата. Искахме туризма да носи пари и да бъде на пазарен принцип и ето го резултата. Социалните услуги ще стават платени по западен тип или бавни и тромави.
1
0
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Какво е стоматологичен вирус?