Роден ол инклузив: Сърбаме супа от вчерашна салата

Макароните за закуска пък стават екзотичен обяд
1 юли 2016 08:08,
75
Роден ол инклузив: Сърбаме супа от вчерашна салата
Снимка: архив, Булфото

Туристи сърбат "зеленчукова супа по френски", забъркана от повехнали марули и домати, останали от предния ден, пише "Телеграф". 

Неизядените макарони от закуската пък се сервират на обяд, маскирани като екзотична презокеанска салата с дресинг. 
 
Това са само част от триковете в родния ол инклузив, които се прилагат всяко лято по родното Черноморие.

В повечето хотели е въведено неписаното правило да не се хвърля нищо. Така не само се оползотворяват остатъците, но и се спестява от разходи за пресни продукти, коментират кухненски работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Iskam da vi kaja che tova e pulna glupost che ostatuci se davat pak na gostite tova se dava na personala oshte na denq,a tova che bulgarskiq natod e lakom i tupche chiniqta do sustoqnie na pomiq si e vqrno!Hora naychete se ol inkluziva ne mojesh da izqdesh tova koeto si platil
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова половината народ е с хепатит - другата половина с кучешка тения. Ама искаме да сме тарикати и да таковаме рогатия във въздуха - доооообре!
55
1
 
2
 
! Отговори
Шоп™ преди 7 години
Много ясно, вие какво искате, да фърляте храна ли? Тъпчат чиниите с връх и после оставят купища храна по масите. Бабите ви едно време са правели точно същото, това е играта, трябва да се ПЕСТИ.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Istinata e che tozi mantalitet nanedoimuk i da se yadat hrani ot tri dena,granichi s glupostta da se natrovi chovek i s godinite stava oshte po silno hazarta
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tiya chujdenci naistina nishto ne znayat.Padal e kazana sus supata i go subrame i pak yadoa orata.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди около 13 години работих на обзор на заведение на плажа ,и шефа ме караше да обирам недоядена цаца и картофи от масите нали се сещате каде отиваше после
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познати, които работят в ресторанти в Италия, Испания, Англия, Франция казват същото и за там. Сега дори се сещам за един случай от Мадрид - понеделник - картофена салата, вторник - гарнитура варени картофи, сряда - картофено пюре, четвъртък - пюре с картофи и моркови, петък - картофена крем супа, всичко това само с едни картофи:)
50
4
 
24
 
! Отговори
прахосване на храна преди 7 години
Ол инклузивът трябва да бъде забранен като начин на хранене в света. Има си начини за оптимално използване на храната, без да остане гладен някой, който си е платил.
49
4
 
9
 
! Отговори
222 преди 7 години
Новината не е никак нова. Това се правеше и в далечния соц. Има неща които никога не се променят
48
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ден година храни и ще доидат богати да ама не и англ пияници са ни много
47
2
 
25
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
Добри дошли в бг-то! Те така се прави бизнес у нас, за два-три месеца сезон се връзва цяла година! А и не само супа от вчерашни марули ами и печени киселици от лани, че ми ручате, нали министерке!А пък ако се приберете читави без да ви гърмят по ресторантите одете да палите свещи и ако сте съвсем дебилни следващата година пак заповядайте!
46
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички частници у нас са лъжци. Работниците също. Целия ни народ е от мошеници, които се сърдят щом някой ги излъже.Развалена работа сме и това е.Затова почивам извън България.В Румения съм бил много по-доволен.Да не говоря за Хърватска, Черна гора, Гърция и Турция, Босна и Херцеговина ...
45
0
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Турската полиция е иззела голямо количество фалшив алкохол, доставен в курортни хотели. Резултатите от експертизата са шокиращи, тъй като в състава на алкохола е установено съдържание дори на урина. Бидоните с фалшиво уиски и водка са конфискувани при операция, проведена в провинция Мугла, в района на Мармарис. Фалшивият алкохол е бил докарван от Измир и Мерсин и е бил доставян в хотели, барове и дискотеки в Мармарис, съобщава TourExpi.
44
0
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
49 че кой говори в статията за огризки.Разбира се че става дума за това което не е изконсумирано, но това и зимата го правят по ски курортите.
43
10
 
14
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
Аз като ходя в Гърция си возя в багажника личния ол инклузив - от хляба до ракията и бирата, цигарите даже и тоалетната хартия.
42
3
 
13
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
Аз им пратих по банков път 500 лв и няма да ходя да им ям *** и да им седя под мутренските чадъри. Всички сме доволни.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не си взима ал инклузив, нещо не ми допада. Тая година два дена съм в един град,после другаде и така ще ми е по разнообразно. Иначе избягвам да ям в хотелите, първо че в хотела излиза по скъпо,а и менютата са им доста бедни, предпочитам да си седна в някоя кръчма с богато меню.
40
5
 
44
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Бил съм няколко пъти ол-инклузив в Сл. Бряг. Най неприятно ми беше от всякакви руснаци, румънци, евреи, англичани и др., които си пълнят по няколко чинии хапнат по-малко от половината и си тръгват. След тях обаче отсервиращия персонал изхвърля ВСИЧКО в един съд - супи, скара, пасти, диня, картофи, ориз, зеленчуци. Как си представяте след това някой да отделя всичко на ново. За следващото хранене се използва останалата не използвана храна от тави и тенджери. Почвайте с минусите.
39
11
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Един колега отдолу 45 предлага старата му манджа да се пращала по домове и детски домове. Луд за връзване. Като не щете олинклузив - носете си домати и чушки от село, малко сирене от шопа и една копърка в доматен сос и те ви море.
38
6
 
30
 
! Отговори
Край преди 7 години
Че то "олинклузив" си е почивка за бедни дето са събирали два-три месеца да идат на море и да го ударят на ядене и пиене. За да е по-тънко ви предлагат безотпадна технология. Що се чудите. На море се ходи в малък хотел -не се закусва и обядва и се прави тежка вечеря всяка вечер в различна кръчма. А и плувайте много и внимавайте със слънцето.