Разказ от първо лице: Несебър и Слънчев бряг са помийна яма!

Отвлечен от приближени на Очите обяснява как се пренареждат позициите след стрелбата
Обновена: 2 юли 2016 22:00 | 2 юли 2016 20:25, Веселина Йорданова
73
Разказ от първо лице: Несебър и Слънчев бряг са помийна яма!
Григор Василев. Снимка: bTV

"Несебър и Слънчев бряг са помийна яма – пико, метамфетамини – от едни се бърка, от други се продава", заяви Григор Василев, който твърди, че е бил отвлечен от приближени на Димитър Желязков-Очите.

Още по темата
Пред bTV Василев разказва, че в Слънчев бряг е работил и за двата конкурентни кръга - този на Митьо Очите и на собственика на заведението, в което стана стрелбата - Божидар Георгиев.

Последно бил назначен от семейството на следователя Иван Христов, сочен за гръб на Очите, а сега разследван от прокуратурата. Твърди, че Желязков бил зависим от магистрата, чийто син и съпруга притежават бар, ресторант и част от хотел в курорта.

"Христов има навика да командва и хората на г-н Желязков. Не плаща тези такси „рекет", които се плащат. През сервиза ми, пред очите на Христов, минаваха дилъри, готвачи на метаамфетамини. Той беше в прилични отношения с тях, знаеше какво произвеждат, демонстрираше тези знания”, разказва Григор Василев.

Той цитира и изказване на шефа на Криминална полиция - "няма особен смисъл да се вкарват хора в ареста, след като след това следствието няма забележка към тях".

Василев казва, че е бил отвлечен през октомври миналата година - от хора, близки до Митьо Очите. По думите му, защото решил да прекрати отношенията си с него и приближените му. Два дни го измъчват в къща в село близо до Слънчев бряг.

След жестокия побой е имал спукани ребра и открити рани по главата. "Най-вероятно целта е била да ме убият", казва той.

В крайна сметка пускат Василев на свобода. Полицията задържа трима за случая, които в момента са на свобода.

Днес той не спира да следи отблизо пренареждането на позициите след стрелбата.

"Няма монопол от няколко години. Хора даже с мощта на Желязков са вдигнали ръце от това да се мъчат да контролират този бизнес в целия курорт", допълва Григор.

"Единственият проблем, който би бил, ако се случи нещо с Желязков, е, че това нещо ще се поддържа месеци, но не и години. Ще излязат нови играчи, ще се налага ново статукво. Курортът от прекрасно място за почивка на чужденците ще се превърне в бойно поле", смята Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо писане, изсписахте.. всички големи курорти, включително и, халкидики, ибиса... ако щете и монако- да не г оворим пък за италия, си ги има същите неща като нашите, самоче ние тепърва започваме....
37
0
 
2
 
! Отговори
рибата .. от главата преди 7 години
До Дядо Либендедо, дедо, като искаш да си баровец с чадър и шезлонг, така е.аз си ходя без да плащам нищо.
36
4
 
4
 
! Отговори
arsenzetoriks преди 7 години
biagaite dalez ot slunzev briag i nesebur ,sled niakolko godini veze niama da imame turizumZVEROPODOBNITE BULGARI SHTE PROGONIAT TURISTITE
35
7
 
17
 
! Отговори
:-) преди 7 години
"Несебър и Слънчев бряг са помийна яма!"Не само, не само... От край до край черноморието го превърнаха в клоака. Не познавам българин който да почива вече по черно море. Като минаваш през северна Гърция, Халкидики, лятото има повече българи от гърци. Народа ни може да не е богат, но не е толкова загубен да ходи там.
34
4
 
23
 
! Отговори
Мен преди 7 години
ББ прави магистрали, че да стига дрогата по бързо до морето,
33
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Според мен този лъже яко, на места си противоречи. Явно Бойко му е заръчал нещо за медиите, натиснал е и медиите да го пуснат и така имаме това интервю.
32
4
 
7
 
! Отговори
Я преди 7 години
"разказва, че в Слънчев бряг е работил и за двата конкурентни кръга"????Това звучи непрофесионално. Сериозните фирми имат клаузи в договора си с наетия персонал, че за период от няколко години, напусналите ги нямат право да работят в конкурентни фирми.
31
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо коментират само хора, които не са излизали лятно време от панелките си от 20 години, идете в Миконос, Ибиса - и там има наркотици, алкохол, пияни англичани, скандинавци и т.н. Никой няма да ви пъха наркотици в устата, без да сте го поискали, нито ще ви стрелят, ако сте Г-н Никой. Този е бил отвлечен, защото е бил част от наркобизнеса им,ама като е взимал нелегално петцифрени суми,не е ревал,нали. :)
30
3
 
8
 
! Отговори
чудо преди 7 години
Голямо чудо е ,само си пишем по форумите,а къде е прокуратура ,съд,трябва ни военен режим,обикновения човечец слуша и казва,че ей там на морето е тъмна индия,но все повече се доближаваме до Индия страната в която човешкия живот няма стойност,а само парите,мафии,закона действа години наред-за кокошка няма прошка,а за милиони няма закони.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли престъпен бизнес,в който проКУРОРТурата да не е на страната на престъпниците?Та нали всичко,свързано с организирането и установяването на "дермокрацията" в БГ започва от "оправданите" държавни и политически престъпници след 1956г!Политбюро на ЦК на БКП и "Прокурортурата" ли не са знаели за дейността на "дисидентите",въртящи частна търговия в западните страни със стоки,изнесени от БГ по държавни цени,за трафика на наркотици и т.н.? Но... Господ си знае работата-идва Видов ден!
28
3
 
31
 
! Отговори
Tashakis преди 7 години
Скъпо , мръсно с гадно отношение !
27
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм ходил на *оморието от 10 години и няма и да ходя. Нека местните шебеци сами да си ядат студените кИбапчета и да си пият топлата бира. В този *** дето мирише на телесни течности повече няма да отида. На юг отнас при същите цени, качеството е на друго ниво.
26
1
 
43
 
! Отговори
Дб преди 7 години
Абе какво се правите на учудени,каде си мислите ,че живеете.Премиерът ви е мутра,а вие пърдите и се чудите ,кой ви *** в гащите.Да ви е приятна ,вонята на бойкооооооооооллппппсссс,опа пак се насраххххххх
25
0
 
42
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Явно и над Иван Христов има някой, все пак става дума за наистина големи пари. Ако след проверката излезне сух, значи определено има някой отгоре.
24
0
 
55
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Интересно къде се намира Министерството на туризма в тази подредба !
23
7
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не ходя на българско море с години и съм много щастлив и доволен и здрав.
22
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая новина не е кой знае каква във всеки курорт се продават такива неща.Като махнат наркотиците половината от туристите ще почнат да ходят в Холандия.Кварталът в който живея в София също е помийна яма.Наркотици няма ,но за сметка на това народът пие като за последно,пикае и трупа отпадъци на купища.И не,не е "Факултета". Но е помийна яма.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯнали
20
28
 
19
 
! Отговори
хахахахахаааа.... преди 7 години
В България се наслаждаваме на свобода, каквато никога не сме имали, и забравяме къде бяхме преди 25 години. Затова казвам: ЕС даде мир, общ пазар, което е предпоставка за конкурентоспособност. Оставям за всички въпросителната какво би било, ако го няма този съюз за мир., отсече Плевнелиев.Прочети още на: dnes.bg/politika/2016/07/02/plevneliev-ostavam-v-politikata.307682
19
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да дойде в комунизомилиционерочалгароджагалския клозет, повече не повтаря.