Тираджии чакат 3 дни в Турция, за да влязат у нас

Ден преди Рамазана опашката от камиони вече е 26 км
4 юли 2016 13:44,
6
Тираджии чакат 3 дни в Турция, за да влязат у нас
Снимка: архив Булфото

26-километрова опашка от тирове чака на ГКПП "Капитан Андреево" на турска територия, за да влезе в България.  На шофьорите се налага да чакат до 3 денонощия, за да преминат у нас.

Още по темата

18 километра е колоната край турския град Хамабейли, който се намира до ГКПП "Лесово", пишат турските медии, цитирани от "24 часа".

Сравнително по-малко са камионите на турско-гръцката граница, където опашката е 11 километра.

Причината за огромните задръствания са предстоящите 9 почивни дни за мюсюлманския празник Рамазан Байрям, който започва във вторник. Превозвачите използват последните работни дни в Турция, за да изпратят стоки в Европа.

Натоварен е и ГКПП "Маказа", а много наши изселници в Турция предпочитат именно този пункт, за да влязат в България, защото така избягват задръстванията, предизвикани от тежки камиони.

На изход към Гърция са отворени и двете ленти на ГКПП "Маказа" заради големия брой румънски туристи, пътуващи за ваканция на Бяло море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да потърсят съдействие от отговорните лица - архиерея на епархия България на Арменска Апостолическа Църква архимандрит Исахак Похосян и викарият на арменския Цариградски Патриарх архиепископ Арам Атешян. За съжаления патриархът архиепископ Месроб Мутафян е в критично състояние и затова жалбите се разглеждат от викария.
4
3
 
3
 
! Отговори
сс преди 7 години
Защото шефовете им нямат наяждане,изедници са
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми чудесно , дано да не успеят да влезнат , нямат място тука , даже и транзит.
2
3
 
8
 
! Отговори
ижо преди 7 години
на кой му пука за тираджиите ?!
1
2
 
6
 
! Отговори
ss преди 7 години
Кат за празници що не почиват а карат? и защо не ползват фериботите? защо всеки път едно и също хиляди тирове ги пускат по едно и също време? проблем с границата с бг проблем с грницата с гърция проблем с границата с грузия ... май при тях е проблема !