Започват проверки на газостанциите в страната

20 са инцидентите с препълнени или неизправни бутилки
3
Започват проверки на газостанциите в страната
Снимка: Булфото, архив

Инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започнаха масирани проверки на газостанциите в цялата страна с цел предотвратяване на нарушения, които биха довели до инциденти с газови бутилки, съобщиха от агенцията.

В първите дни на акцията са били проверявани газостанции на територията на Пловдив, Пазарджик и Хасково.

За първото полугодие на 2016 г. инспекторите на ДАМТН са направили 215 регулярни проверки, като от началото на годината досега са регистрирани 20 инцидента с газови бутилки. През 2015 г. инцидентите са били 35, а проверките - 567.

Най-честите установени нарушения са зареждане на нерегламентирани обекти без везна, което води до препълването на газовити бутилки, както и зареждане на технически неизправни бутилки.

ДАМТН съветва потребителите да пълнят бутилки само на регламентираните за целта обекти и да не използват стари или негодни газови бутилки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Манф Андолски преди 7 години
То че ни гърбят с всичко що е грамаж в България е ясно, но поне да не рискуват живота на хората.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почвайте от омъвътата, там са царе на фокусите. Любимият им трик е в бутилка на която целият й обем е четиридесет литра, да ти напълнят четиридесет и пет-шест. Да не говорим че нивомерът би трябвало да спре пълненето при достигане на осемдесет процента от обема на съда. При тях и кафето е много скъпо. Оня ден ме спряха полицаите, проверката продължи дълго, но не установи нарушения. Потеглих и спирам веднага на близката бензиностанция, петдесет лева ме обрулиха за едно еспресо.
1
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Мерките за техническа безопасност от мъжете се учеха в армията.Там всеки инструктаж започваше с тези мерки,дали ще са стрелби,дали...учение или колонно кормуване с младите шофьори,или всекидневния въоръжен караул и това се набиваше в главите на мъжете.Сега...естествено задължителна казарма няма и безотговорните...фактори в тази безконтролна...демокрация са много.Какво да очакваме;бутилки с газ ще гърмят,коли с газ,ще се...самозапалват,деца ще пищят и жени ще се правят на...мъже,без да знаят защо