Паякът на морето - впрегнат в битката за туристи

На всеки 5 минути вдигал по 2 коли на Златни пясъци
6 юли 2016 07:38, Петя Славова
18
Паякът на морето - впрегнат в битката за туристи
Снимка: архив, Булфото

Паякът, който вдига неправилно паркирани коли, е впрегнат в битката за туристи по морските курорти в разгара на летния сезон. Оплакване за това е стигнало дори до националния омбудсман Мая Манолова.

Наред с жалбите от самите граждани, че масово им прибират колите и след това ги цакат с 60 лв. такса, собственици на хотели в Златни пясъци се оплаквали, че наказателната акция всъщност се правела избирателно за гостите само на някои от тях.

А паякът работел ударно – още докато се чекира туристът на рецепцията и возилото му се прибирало.

"Аз не мога да вляза в контекста на тази междуфирмена разправия, не ми е и работа", обясни Манолова. По думите й тя можела да се намеси доколкото става въпрос за защита на интересите на гражданите, но не и да регулира взаимоотношения в бизнеса.

За да защити туристите обаче, омбудсманът подготвя в момента препоръка до Народното събрание за изготвяне на законодателна промяна, с която да се разпише, че вдигането на неправилно паркирани автомобили ще се извършва задължително в присъствието и на полицаи.

"За да е ясно, че има все пак представител на държавата, на силовото министерство, който да следи цялата тази дейност да се извършва законосъобразно и с едни и същи правила по отношение на всички", аргументира се Манолова.

Тя побърза да подчертае, че предвижда тази мярка да важи само за курортите от национално значение, пише "Монитор".

Омбудсманът отчете, че в началото на туристическия сезон паякът се оказал най-оборотното предприятие. И напомни, че според хората на място той работел със завидна скорост, като на всеки 5 минути вдигал по 2 коли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: морепаякхотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Грую преди 7 години
В Гърция спрях за 5 дни на забранено място. Накрая полицая ми каза понеже съм турист не ме е глобил. Сравнявайте!
13
1
 
7
 
! Отговори
Любител мазохист преди 7 години
Отиваме на плаж и си плащаме за чадър. Постиламе хавлията и замирисва на кинeф. Няколко прясно изaкани лайнушини и само поръсени с пясък за камуфлаж ни отвратиха. Хавлиите - в лъйна, настъпвахме ги тия лъйна. Освен това имаше сума ти леко заровени фасове, кори от дини и т. Н. Ужас. Това става в България!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки търси ЛЕКА И ДОХОДНА.
11
0
 
6
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Има ли още балци да ходят на българското ***? Още преди години, когато се лъжех натам, и вдигнаха колата, а още не си бях пренесъл багажа в хотел Лилия. Има Гърция, Турция, Хърватска - в пъти по-добро обслужване и без мутри и чалга. На БГ море ходя само за 1-2 дни на палатка за някое парти.
10
0
 
15
 
! Отговори
Лично преди 7 години
за мен,ходенето на почивка на Черноморието си е жив мазохизъм,но всеки сам си решава!
9
0
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Едва ли паяка е един, може би са 10 паяка или пет, не знам. затова на всеки 5 минути по две коли.Тук друго е важното - строиха хотели, бетонираха и Златни пясъци, а паркинги за туристите направиха ли? Защо мрънкат, че вдигали колите на гостите им, нали тези коли би трябвало да са на територията на хотела, на паркинга на хотела?!
8
0
 
9
 
! Отговори
паяк преди 7 години
уф, много силен сезон, нема почивка, от ранни зори, да нощни доби! ден година храни, ееей!
7
2
 
4
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До Анонимен 6Има,има
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" На всеки 5 минути вдигал по 2 коли " да не е TIR !? За колко време вдига автомобил, извозва, смъква го и да се върне !?
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във съседна Гърция таково животно Паяк няма.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак наши, ваши, чичовите, лелините....щяло да е само за големите курорти...с междупланетно значение....
3
2
 
22
 
! Отговори
бургас преди 7 години
В цяла България вдига избирателно. Подминава явни нарушения и отнася само такива с лесен достъп , по поръчка от някого или дето ги няма в списъка им ... Абсолютно навсякъде трябва да има полицай. Иначе е кражба т.е. незаконно отнемане. Мая да помисли и за това.
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И моята кола бе вдигната на златните. Бях спрял накрая на комплекса дето няма хотели, а някаква почивна база, на терен извън регулация под едни дървета. Знак за забранено паркиране нямаше, обаче ме вдигнаха. Ходя и в Гърция, там до плажа има големи безплатни паркинги. Никой не прави проблеми на туристите.
1
2
 
14
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
аз за 5 минути не мога се изпикая