Времето се затопли, Пловдив пропищя от гонки

Няма подходяща писта, оправдават се любителите на адреналина
8 юли 2016 09:37,
28
Времето се затопли, Пловдив пропищя от гонки
Снимка: архив, Bulphoto

Увеличение на нерегламентираните състезания с коли и мотори в Пловдив през летните месеци отчитат от Пътна полиция.

Жителите на града масово подават сигнали за нелегалните гонки, които се провеждат по всички големи улици и булеварди в тъмната част на денонощието, съобщава БНТ.

Според любители на високите скорости, една от причините за зачестилите състезания по улиците, е липсата на легална писта до Пловдив. Най-близката такава е на 30 километра, в съседната община Калояново.

Риск има и за зрителите на среднощните гонки. Много често те не осъзнават опасността, ставайки част от състезания с конструктивно променени автомобили, често неотговарящи на изискванията на закона.

Най-предпочитано място за гонките е район "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ами полицаите да излезнат и да си вършат работа. Патрулки трябва да минават по големите булеварди през нощта, а не *** да спят в колите. Само реват за заплати и привилегии, а когато трябва да си свършат работата ги няма никакви.
22
0
 
2
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Истината е че хората искат да си бръмчат с "точилките" из града, да се правят на интересни за да ги забележат и да форсират пред блока. Това дето нямало писта, пък била далече пък мама не давала са алабализми.
21
0
 
4
 
! Отговори
писна ми преди 7 години
от хора, чиито мотори реват посред нощите - полицаите да патрулират известно време на булевард южен!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калояново си е много добра писта. Редовно правим състезания там. Долна Митрополия също. Факт, че след спортните зали трябва да се построят и писти. Това докарва не само състезатели, но и производители на авточасти, които правят разни тестове.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пистата Дракон си я има от повече от 10 години, състоянието и е супер според мен! 30км било далече... Ми като си давате всичката пара за "тунинг" части тип белканто как ще имате? Колите са скъпо хоби, но много малко хора го осъзнават! Цял месец яде русенско варено, жилището му не е ремонтирано от 1989г или живее при мама и тати, иначе кара "точилка" на газ... Манталитет, какво да кажа повече? Живота не е само джанти и гуми!
18
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
То навсякъде вечерно време се чува ръмжане на двигатели! Явно на Бъчвата хич не и пука за безопасността на данъкоплатците!
17
3
 
2
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
То сега живот ли еМного обедня народа при демокрацията, едва събира пари за гонки, дава последните си стотинки за бензин и за тунинг на BMW-тоА едно време преди 89-та при соца, какви гонки правехме. Писти имаше във всеки квартал и то безплатни. По цял ден правехме дрифтове с москвичите и трабантите
16
1
 
11
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Абе каква писта, какви гонки, к'ви 5 лееа ВЕ! Проблема, че няма държава, а не писта.
15
0
 
19
 
! Отговори
тцЪ преди 7 години
Не е липсата на писта виновна, а липсата на мозък! Отделно, какво са 30 км, нали са с коли? Или пистата трябва да им е до блока?
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русе е същата работа. Всяка нощ се гонят по булевард Липник, като в бързи и яростни. Стават и катастрофи ама на кой му пука.
13
0
 
13
 
! Отговори
goso преди 7 години
пистата била на 30 км. Всъщност според гонкаджийте къде трябва да е пистата?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нахвърляйте пирони по асвалта и ще видите как бързо ще се откажат
11
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 7 години
Докато тия млади шофори не се задължат да излизат с родител задължително ко трябва до 30 години има да гледаме какво ли не то има и бебета и по нагоре е това е по зле щее
10
5
 
6
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Дърлят се 2ч на кой колата върви повече и накрая дръпнат един смешен ластик и до там.Да питат някой от по големите какви пари се разиграваха на гонки ,как ставаше всичко преди.Затварят 2-3-4коли пътя късно вечер ,всичко предварително е уговорено в някое заведение , кой с кого ,колко.Минава една кола проверява за полиция отива се без да се чакат сеирджии , скача един и започва да пуска един след друг 2ките.За няма и 5мин всичко е приключило.Беж обратно в заведението за оправяне на сметки!!
9
0
 
7
 
! Отговори
gost преди 7 години
Явно имст пари за двигатели мотори съиденители и т.н криза за тях няма стъргане до безбожие простотията е голяма и после некои родител изревал щото не правил контрол а сега къдее контрола в коя кръчма
8
0
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Е какво да правят на 30км където никой не ги гледа и няма опасности.Писта в ценртъра да им направят пак ще се гоянт по улиците 1.Защото е по рисково ,а и са играли NFS 10г преди да вземат книжка 2.Повече зяпачи по улицте (момичета).Отдавна гонките не са това което бяха ,масово се излагат с трошки създадени за обикновено пътуване.Преди да променят данъци ,застраховки тогава имаше много и мощни коли на гонка по 200к.с. и то за малка кола нямаше кой да те пусне да се покажеш.Сега се дървят 2ч ..
7
3
 
5
 
! Отговори
Гонкар преди 7 години
Горките....НАЙ-БЛИЗКАТА ПИСТА Е НА ЦЕЛИ 30 КМ...УЖАССССНие във Варна писти състезателни на всеки 3 метра...чак от толкова избор не можем да решим.Нека да строим още басейни и спортни зали (не че съм против) ама кога ще направят една писта някаде, дори и да е по аматьорски стандарти (не за GP състезания)
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми така е той си дава цялата заплата за ремонти на 20 годишното си Беимве, 5-та употреба, нов внос, бракувано няколко пъти в Германия и Италия - а вие очаквате да има 2 лв за гориво до пистата за гонки. Все пак за калпака е важно да го видят сичките урветини в махалата как се размазва в някое дърво.... той за това живее дето се вика.
5
0
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Дано да няма невинни жертви, загинали от лапешкия акъл на "състезателите".
4
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Най-близката писта била на 30 км и това е проблем?!? Че нали карат бързи коли, скоростта извънградско е до 90 км/ч. Сиреч, без да нарушават закона могат да отидат да карат на писта само за половин час максимум.