700 км бягане и колоездене: В името на туризма край Дунав

Петима наши атлети ще популяризират градовете в района
9 юли 2016 09:40,
1
700 км бягане и колоездене: В името на туризма край Дунав
Снимка: bTV

Петима наши атлети ще изминат близо 700 километра, за да популяризират туризма по поречието на река Дунав.

42 км. бягане, 640 км. колоездене и само 48 часа от старта до финала – това е предизвикателството "Дунав Ултра 3: River Monsters". Трасето започва от село Куделин, а финалът е на Дуранкулак – през цялото време участниците ще се движат по поречието на Дунав.

Атлетите няма да се състезават. "Нашето придвижване ще е групово, ще си помагаме", каза единият от тях Борис Бегъмов пред bTV.

Станислав Евгениев допълни, че през първия ден ще изминат 21 км. пеша и 310 – на две колела. И петимата се занимават сериозно със спорт – колоездене, екстремни експедиции, бягане и др.

"Нашата кауза е популяризирането на туризма по поречието на Дунав", подчерта Бегъмов и даде пример със Свищов, където по план трябва да преспят: "Свищов е един от 10-те града в света с най-качествени възстановки на римски битки".

Именно заради това с атлетите ще пътуват не само лекари, но и екипи, които ще отразяват на живо във Favebook страницата на събитието приключението им и ще заснемат филм, който после да се показва на форуми за популяризиране на региона.

Според Борис Бегъмов велотуризмът процъфтява в световен мащаб, но "да се развива инфраструктурата и да се използва велосипедът като транспорт, това не става от днес за утре и просто да се начертае една лента на един път – това е стратегическо мислене".

По отношение на възможностите на дунавския регион, той посочи, че в Сърбия без еврофондове са успели да увеличат посещенията от 500 на 30 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Мене преди 7 години
Тоя път от картата го забравете .Няма вариянт освен по вода с водни колелета да го минат.