Жега ни мори, жълт код е обявен в 21 области

Чакат ни максимални температури до 38 градуса
14 юли 2016 08:03, Анисия Иванова
1
Жега ни мори, жълт код е обявен в 21 области
Снимка: Булфото

 Жълт код за високи температури е обявен в 21 области на страната, е предупреждението от сайта на НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, София-град, Софийска област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Ще бъде горещо с максимални температури между 33 - 38 градуса.

Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Според прогнозата днес отново ще е слънчево и горещо. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планините ще превали и прегърми.

Ще е почти тихо. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. 

Над Черноморието ще е слънчево с повече облаци преди обяд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала и постепенно ще отслабва.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в масивите в Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, по високите части временно от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 22°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари