Попова: Бъдещият президент да гледа и на изток!

Вицепрезидентът се надява и на "социален" държавен глава
Обновена: 14 юли 2016 20:42 | 14 юли 2016 20:42, Веселина Йорданова
84
Попова: Бъдещият президент да гледа и на изток!
Снимка: БТА

Бъдещите президент и вицепрезидент, и най-вече държавният глава, трябва да водят балансирана външна политика. Това каза днес във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова.

Тя обясни, че за нея въпросът с балансираната външна политика е изключително важен. Попова допълни, че освен да гледаме на запад, там, където ние сме и бездруго като обществено устройство, като стремление, като политика, на която сме се обрекли, трябва да гледаме и на изток. Според нея е политически примитивно да се води външна политика, като се гледа само в една посока, предаде БТА.

Според вицепрезидента страната има нужда от държавен глава, "който да бъде истински родолюбец, човек, който да мисли за хала на хората, т.е. - да има силна социална чувствителност". Тя обясни, че ако не сме социална държава, няма как да сме демократична и правова държава.

В отговор на въпрос, че името й се посочва като кандидат за президентските избори, желан от различни кръгове, Маргарита Попова каза, че има още много важни месеци за този мандат. Вицепрезидентът коментира, че в момента текат много и различни процеси във всички партийни структури в цялото ни политическо пространство.

Според нея политическите партии трябва да се разберат коя формула ще бъде предпочетена за тази президентска кампания, на какво ще се заложи, ще може ли да се даде възможност обществото да покаже, че политически е пораснало още.

Вицепрезидентът Маргарита Попова бе във Варна, където откри във Военноморския музей в града многожанровата изложба "ArtExtreme 15" на Анатолий Радев и Дария Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Possibili преди 7 години
Thanks:-)referendum za novo ns koga...?!:-)
48
0
 
3
 
! Отговори
точно така преди 7 години
Много правилно се изказа М. ПоповаНяма смисъл да скачаме срещу НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАПЛАХИ като плевела най големия атлантик-бивше чавдарче
47
0
 
3
 
! Отговори
ТИ преди 7 години
ТИ КАКТО ГО ПРАВЕШЕ ДО СЕГА-СИ ПОЧЕСВАЙ ГЪЗЪ ПЪК ТОЙ ДА ГЛЕДА НА КЪДЕТО ЩЕ
46
4
 
4
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Така е .Православните мъртъвци гледат на изток.
45
2
 
8
 
! Отговори
Калина до 64 преди 7 години
Фалирала е способността ти да разсъждаваш!Направи малко усилие и се замисли - защо толкова много ни убеждават, че Русия е най-черната овца на света? Не виждаш ли, че на цяла Източна Европа готвят "демократизиране" в стил Иран, Либия, Сирия?Човек, който има претенции към другите, трябва да може да гледа по-далече от носа си!
44
1
 
2
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
До КалинаТакива като Калина трябва да бъдат затваряни в "резервати" или изгонени от България в посока, Биопомойката!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само гледането едва ли ще е достатъчно . Българският народ заслужава по - добра участ .
42
8
 
7
 
! Отговори
До Калина преди 7 години
На такива слаабоумни *** дори и Путин не плаща, защото го е гнус.А и не му останаха копейки, Россия фалира.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъъпаата Попова взела акъл да дава, а е доказано, че комунисст ум няма!А не трябва ли да гледа и на Север, па и на Юг, защо само на Изток трябва да гледа новия Президент ?
40
4
 
10
 
! Отговори
Калина преди 7 години
До 51: Абсолютно си прав за окупаторите! Следователно трябва веднага да прекъснем връзка с ЕС, който е на пряко подчинение на САЩ!До 60: Позволи ни и ние да отскачаме до морето и да виждаме какво се случва там - пиянството не е приоритет само наруснаците.Западноевропейците защо идват тук? - за евтин алкохол, дрога и секс. (Западноевропейците:)))- по-скоро калта на западноевропейците)И не, не ми плаща Путин. Просто мозъкът ми не е облъчени с европейски "ценности"
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Попова е смес от Годзила и Чупакабра!
38
8
 
8
 
! Отговори
Nasko преди 7 години
До 58, "Нормални руснаци", ела по морето да видиш тия нормални ***...та мен изобщо не ме е еня какво ще мислят пияниците от Русия и криминалните и Типове, които са се натръшкали по плажовете, България, и службите да престанат да си затварят очите за тия ***, защото ще станат неконтролируеми, да мислим за децата си и всички хора, които напускат Изстрадалата ни родина от такива, като този ВицеПрезидент, дето се чуди, как да угажда, а не да си върши работата.БЪЛГАРИЯ е Европейска ДЪРЖАВА !
37
0
 
7
 
! Отговори
скука преди 7 години
Стига с тези наште смешни политици. Пишете как е котето Лари на Даунинг стрийт, поне е сладко и умно: )
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ние и вицепрезидент ли сме имали....лелеее
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До На басМанолова Президент
34
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая по налучква нещата от шефа си
33
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
КЛОЗЕТНА ЯМА
32
8
 
10
 
! Отговори
Оля преди 7 години
Изложба на Анатолий... и Дария...! Това е симптоматично и показва правилната ориентация на изток.Затова Попова е правилният избор! Ще гласувам за нея!
31
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според нея е политически примитивно да се води външна политика, като се гледа само в една посока."Примитивен ли нарича Р. П.?!Смела жена :)Би била в пъти по-добра, смела и отговорна от Прецедента. И с характер.
30
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маргарита Попова никога не е членувала в БСП за разлика от Чехлю, който е бил комсомолски и партиен секретар навремето, а сега се прави на пръв атлантик.