Трима ранени след водния ад в Пловдив

Те преминавали през подлез, в който плували стъкла от витрини
15 юли 2016 22:42,
15

Снимка:Dnes.bg

Трима пловдивчани бяха ранени след невижданата буря, която удари Пловдив. Те са с прорезни рани на краката, докато преминавали през подлеза до съда, в който плували изпочупените стъкла от витрините на магазините. Пострадалите решили да преминат през подлеза, въпреки водата, която стигала над 70 сантиметра. 

Целият град буквално бе помлян от буци лед, които бяха с големината на орех. Ледените късове бомбардираха града в продължение на 20 минути, след което пороен дъжд се изля над града и превърна десетки улици в реки в късния следобед в петък. Наводнени подлези, приземни етажи, паднали дървета и клони бяха само част от апокалиптичната гледка.

Още по темата

Над 100 сигнала са постъпили в централата на Пожарна безопасност - Пловдив. Над 10 са сигналите за паднали дървета върху улици и коли, като най-много са тези в район "Южен". Десетки улици бяха под вода. Хора бяха принудени да останат по колите си, а тези които бяха извън тях, не можеха да стигнат заради високата вода.

Трите подлеза в центъра на Пловдив също бяха под вода.

Заради природната стихия ад настъпи и в транспорта. На всички големи булеварди и кръстовища превозните средства се движеха бавно. Светофарите спряха. Подлезът на Гладстон бе блокиран от водата. Както в него, така и на булевардите "Дунав", "Найчо Цанов" и ул. "Авксентий Велешки" закъсаха автомобили.

Автобусите от градския транспорт буквално спряха, а десетки останаха на спирките чакащи. Някои шофьори решиха да променят маршрутите им, за да избегнат тапата в центъра.

Залят беше и новият участък на бул. Васил Априлов от Централна гара до колелото на "Любен Каравелов".

От комуналната фирма "Чистота" съобщиха, че шефът им Иван Стоянов си бил прекъснал отпуската заради бедствието. До тъмно 440 служители са били по улиците и са разчиствали щетите и са отпушвали шахтите. Работата им продължава.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
смеехте се на русия и се подигравахте а сега как е да ви питам добре ли сте племе българско коите не разбира от болка а само се подигравате това е предупреждение от господа а вие си знаете своето.
8
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
ГОСПОД НИ ПРАЩА ПОСЛАНИЯ НО НИЕ ЯВНО НЕ ГО РАЗБИРАМЕ.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЪЪЪ coolbox нета оцеля ли >
6
1
 
1
 
! Отговори
Жиголо Гънка преди 7 години
Новината не е вярна! Валя малко градушка и то само в центъра. Колите са непокътнати.
5
0
 
2
 
! Отговори
Русия и Черната перл преди 7 години
Улиците не са Ви виновни! Изкарвайте си яда в къщи.
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя регистрации РВ.
3
1
 
4
 
! Отговори
Ao siktit преди 7 години
Те са с прорезни рани на краката, докато преминавали през подлеза до съда, в който плували изпочупените стъкла от витрините на магазините. Wtf???
2
3
 
0
 
! Отговори
Манафа на Ванчо преди 7 години
Ванка, обещавам ти майка, още по-голям секс, нищо, че и моето ще пострада от това. След мене - Потоп. *** баш;))) Всички Небесни Батареи: "Огън без милост". Да насочиш собствената си батарея да сипе снаряди върху собствените си позиции, не е най-доброто военно решение,. но на война, понякога е така.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от центъра за борба с градушките и този път ще констатират , запишат поредната градушка с щети за милиони. Живеем в държава където институциите само констатират и водят статистика.