Кални водопади и невиждано бедствие в Карловско

Бедственото положение е в сила за Клисура, Слатина и Розино
Обновена: 16 юли 2016 14:42 | 16 юли 2016 14:24,
8

Снимка: Dnes.bg

Населени места в западната част на община Карлово са в бедствено положение. Късно снощи кметът на Карлово Емил Кабаиванов е обявил бедствено положение в населените места Клисура, Розино и Слатина.
Няма пострадали хора. Под вода са обаче десетки къщи и земеделски площи. Прекъснати са пътища.

Главните пътища в Карловско бяха затворени за няколко часа заради огромното количество вода и земна маса, което се изсипа от Стара планина по време на потопа. Най-пострадало е село Розино, където са изровени цели улици.

Под вода са над 50 къщи в селото. Екипи на пожарната и фадроми цяла нощ са работили за овладяване на ситуацията. Под вода са местните магазини и заведения. Щетите се оценяват на хиляди левове.

Улиците в Розино са изровени от бурята, съобщи пред Dnes.bg кметът на Розино Димитър Петров.

Община Карлово ще търси помощ от държавата, за да се справи с последствията от наводненията.

Освен в Розино, бедственото положение остава в сила за Слатина и град Клисура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Когато се каже истината / тя много боли и е нелицеприятна/ коментарът не се приема !!?? Първо: изсичат се поголовно горите в страната и никому не пука -пара да пада! Второ: Преди 60 години подбалканските селища имаха улици застлани с едър камък -- турски калдъръм. Къде е той?Трудно ходят по него "Мерцедеси" Няма и паваж - продадохме го на германците. Улиците са застлани с педя трошляк и два пръста асфалт!?!? Е, какво искате ?
4
0
 
12
 
! Отговори
а бе преди 7 години
България е опоскана до кокалсъсипаха и красивата природа дърводобива не е спирал от 26 години а никой не залесява горите след товаОстана ни само водата която е злато ...да видим до кога...ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИМ
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроатлантически ценности....
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мчи как да не може! Може и още как. В Карловско опоскаха всичко де що има. Ромеите даже режат дърветата от 1м височина щот ги мързи да се навеждат. А разните собственици на сервизи на резачки, като например този на Хускварна са си въобразили че са големата работа и отказват да извършват гаранционен сервиз, щото машината не е закупена от техния магазин и те нищо не са спечелили. Те такива ми ти дървени работи в Карловско.
1
1
 
28
 
! Отговори
Дръвчо преди 7 години
То не може само да сечеш.