Нови фирми чистят в три варненски района

Старите фирми ще бъдат глобени с над 1 млн. лева
3
Нови фирми чистят в три варненски района
Снимка: архив Bulphoto

Три варненски района вече се обслужват от нови фирми за събиране и извозване на боклука, разкри кметът на Варна Иван Портних, съобщи Информационна Агенция "Черно море".

“В три варненски района – “Приморски”, “Одесос”, “Аспарухово” със с. Звездица вече встъпиха във функциите си новите изпълнители на услугата сметосъбиране и сметоизвозване. Абдикирането на старите фирми ще бъде тежко санкционирано. До момента сме наложили глоби от 1,5 млн. лв. По договор това трябваше да се случи до 3 месеца – т.нар. период на мобилизация. С други думи това е времето, за което фирмите си закупуват новата техника и съдове, за да създадат организация”,  каза Портних.
 
Според него така се слага край на порочната практика боклукът в града да не се извозва навреме. Още повече, че сега е разгарът на туристическия сезон.
 
“Вече 25 нови автомобила вече чистят. От тях 6 са клас Евро 6, независимо, че в процедурата беше заложено Евро 5. Машините поетапно ще бъдат подменени с този клас, съдовете по улиците на града – също. На практика срокът е 3 месеца, но форсирахме събитията. Недопустимо беше поведението на досега изпълняващите дейността фирми. В петък, събота и неделя огромни части от града бяха без сметоизвозване. А това беше и ежедневие в последно време. До 2 месеца качеството на услугата ще бъде повишено. Кратността варира от районите, но сме завишили изискванията. Отделно фирмите имат допълнителни задължения”, добави кметът.
 
Глобите за виновните ще бъдат така наложени, че да не паднат в съда.
 
“Ще бъдем безкомпромисни, ще наложим максимума. Подобно безотговорно поведение през сезона трябва да бъде санкционирано”, категоричен беше Иван Портних и посочи, че най-сериозни са били пропуските в район “Приморски”.
 
“В “Младост” има жалба във Върховния административен съд. Делото е през есента. Другият район, който трябва да изчака е “Владислав Варненчик”, завърши Иван Портних.

Всичко за Варна и региона четете в Черно море!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейски програми няма ли някой да си джобне некой лев че Варна е буренясала -кърлежи и змии колкот щеш
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мак Драйв - Клохозния също не се почиства винаги петък,събота и неделя!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неуважаеми Кмете, Г-н Потник, в ж.к. Възраждане не се извозва сметта през почивните дни.Цяла Варна е ***, Благодарение И на Вас!